Ako je i bilo dileme da li Laktaši mogu držati korak za vodećim Radnikom, ona je otklonjena na startu proljeća!

U Mrkonjić Gradu na stadionu “Luke” više nego zaslužena pobjeda gostiju (0:2) koji su se pokazali kao izazetno ozbiljan tim, sa glavom i repom koji u svakom trenutku zna šta hoće na terenu i tako se postavio od prvog do posljednjeg zvižduka sudije Maletića.

Po jedna pogodak u svakom poluvremenu, a seriju je otvorio zimsko pojačanje Nikola Turanjanin u 32. minutu, da bi je zatvorio Vuk Tešić u 66. minutu.

Izabranici trenera Miljana Bajića odigrali su, čini se, onoliko koliko je bilo potrebno da se dođe do cijelog plijena, i da se ostavi goriva u rezervoaru za naredna iskušenja. Sloboda pomalo neubjedljiva na startu proljeća, ali i veliki respekt koji su imali za sastav Laktaša “kumovali” su ovakvom rezultatu.

SLOBODA NB (MG) – LAKTAŠI 0:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Turanjanin (32), 0:2 Tešić (66). Stadion: “Luke”. Gledalaca: 200. Sudija: Stefan Maletić. Pomoćnici: Slobodan Marković i Radmilo Vuković (svi iz Bijeljine). Delegat: Nedeljko Lubura (Istočno Sarajevo). Kontrolor: Goran Muharemović (Istočno Sarajevo). Žuti kartoni: Nikodinović, Jotić (Sloboda), Bosančić (Laktaši).

Sloboda NB (MG): Travar, Danilović, Bobić, Nikodinović (od 72. Lazendić), Zekanović, Mitrić, Fontemači, Živković (od 46. Luis Demar), Jotić (od 57. Radić), Babić (od 46. Radaković), Nenad (od 77. Soldat).

Laktaši: Knežević, Milić, Šikanjić (od 76. Rosić), Škorić (od 76, Marković), Trivić, Petrović (od 67. Ćebić), Turanjanin, Babić, Bosančić (od 83. Gavrić), Tešić, Dojčinović.