Krajiški obračun između Kozare i Rudar Prijedora otišao je na stranu prvoligaša iz Gradiške (2:1).

Oko tri stotine gledalaca uživalo je u dobroj fudbalskoj predstavi po pravom ljetnjem vremenu. Prva prijeti Kozara u 3. minutu, Petković izvodi slobodni udarac, Tešić nogom zahvata loptu, ali je golman Rudara Trninić na mjestu. Uzvraća Rudar preko da Silve, koji pokušava glavom u 9. minutu, ali je neprecizan.

Minut kasnije šut Bilbije sa dvadesetak metara odlazi preko gola. Povrijedio se mladi Sarajlić, i šef stručnog štaba Kozare Alen Medović prinuđen je da već u 12. minutu u igru uvede Bubića. Napada Rudar preko da Silve i Amoa, ali bez uspjeha. U 24. minutu Sajak bježi odbrani Kozare, šutira, a mladi Glišić paradom izbacuje loptu u korner. U 29. minutu korner za Kozaru izvodi Petković, lopta dolazi do Dejana Glišić koji je iz okreta ubacuje u peterac, na nju glavom natrčava Pljevaljčić i postiže gol za vodstvo Kozare. Preuzima Kozara inicijativu poslije vodstva, pokušavaju šutevima Bokić i Ilić, ali bez uspjeha i na poluvrijeme se odlazi sa minimalnim vođstvom Kozare.

Prvi prijeti Rudar u drugom poluvremenu, ali šut glavom da Silve u 48. minutu brani Glišić. U 55. minutu Japanac u redovima Kozara Takahaši vješto se oslobađa odbrane Rudara i nesebično asistira Bokiću, kojem nije teško da savlada Trninića i postigne svoj deseti gol ove sezone i poveća vođstvo Kozare na 2:0.

Tri minuta kasnije, Bokić odlično prodire po desnoj strani, šalje loptu u peterac pored izašlog Trninića, ali igrači Kozare ne uspijevaju stići do njegove lopte. U 68. minutu, možda najbolji pojedinac u redovima Rudara, da Silva, internacionalac iz Angole, pokušava glavom, ali opet Glišić izlazi kao pobjednik. Igrao se 77. minut, Tešić butinom izbija loptu nakon kornera, ova ga pogađa u ruku i sudija Maksimović pokazuje na bijelu tačku. Izvođač je da Silva koji pogađa mrežu, iako je Glišić bio blizu da zaustavi njegov šut i rezultat je 2:1. Samo minut kasnije, ponovo šansa za Rudar, Bilbija skače i šutira glavom, ali stativa zaustavlja njegov udarac. U 86. minutu Tabata Šogo, drugi Japanac u redovima Kozare, tek što je ušao u igru i upisao prve minute u dresu gradiškog prvoligaša, presijeca loptu na tridesetak metara od gola Rudara, upošljava mladog Beuka koji šuta, ali Trninić u padu rukom odbija loptu u korner. Minut kasnije, greška Bilbije koji se sapliće u svom šesnestercu ispred Beuka, ali je Trninić brži od njega i dolazi do lopte.  Nakon dvije minute nadoknade, sudija Maksimović svira kraj i Kozara zasluženo dolazi do pobjede.

KOZARA – RUDAR PRIJEDOR 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Pljevaljčić (30), 2:0 Bokić (55), 2:1 Žoel da Silva (77 penal). Stadion: Gradski “Velimir Sombolac”. Gledalaca: 300. Sudija: Marko Maksimović (Modriča). Pomoćnici: Željko Čelica (Kozarska Dubica) i Slaviša Gligorić (Doboj). Delegat: Borislav Grahovac (Kozarska Dubica). Kontrolor: Budimir Mihajlović (Zvornik). Žuti kartoni: Tešić, Bubić (Kozara), Salčin, Sajak (Rudar Prijedor).

Kozara: Glišić, Sarajlić (od 12. Bubić), Tešić, Bokić, Petković, Ilić (od 85. Tabata Šogo), Jandrić, Kaziro (od 85. Beuk), Rudan (od 66.Sadiković), Pljevaljčić, Glišić.

Rudar Prijedor: Trninić, Sajak (od 57. Marić), Pekija, Kovačević (od 46. Smajić), Slačin, Kesić (od 57. Njamculović), Raković, Amoa (od 80. Marković), Gbegbe (od 66. Samardžić), Bilbija, Žoel da Silva.