Rukometni savez Bosne i Hercegovine nije čestito ni počeo sa radom, a već je u blokadi, i to onoj novčanoj, da je veliko pitanje hoće li uopšte zaživjeti, ko ćše voditi lige, takmičenja, reprezentativne selekcije, administraciju…..sve ono što čini jedan ozbiljan savez.

Naime zbog Sudskih presuda, te najavljene čak i pljenidbe stvari iz kancelarije, račun RS BiH je blokiran na iznos od 182.000 maraka!

Najveći potražilac jeste Federalno ministarstvo finanscija Poreska Uprava Sarajevo koja je blokirala račun RS BiH za 115.100 maraka, a tu je još i pet privatnih preduzeća koja potražuju svoj novac. U pitanju su Dimex Luana DOO Bijeljina (7.500 maraka), Hotel Bosna Banjaluka (12.200), ITD DOO Sarajevo (14.500), Svjetlost štampa DOO Sarajevo (5.100), te Fachion& Style Pro Faktory DOO Sarajevo (28.000).

Kako smo nezvanično saznali, ovo je samo prvi udar na Rukometni savez Bosne i Hercegovine, jer svakog dana treba da stignu milionske blokade! U pitanju je dug prema Poreskoj Upravu u iznosu od milion i po maraka, te prema dobavljačima u iznosu od 1,3 milona maraka!

Šta će na to sve reći klubovi, teško je reći, ali pomalo glupo i van svake logike izgleda činjenica da će premijerligaške ekipe plaćati kotizaciju za takmičenje, a da te pare neće ići za rukomet, već u nečije privatne džepove!

Hoće li klubovi tražiti svoju zaštitu da ne bacuju novac u rupu bez dna zbog nekoliko neodgovornih pojedinaca, ali barem bi Rukometni Savez Republike Srpske trebao tražiti načine mehanizma da zaštiti svoje klubove u Premijer ligi BiH: Borac, Slogu, Prijedor, Derventu i Slaviju.

Sve ostalo više (ne)pije vode….