Članica Ženskog rukometnog kluba Dubica iz Kozarske Dubice Ana Pejaković najbolji je sportista opštine Čelinac za 2018. godinu.
Prema odluci stručnog žirija, Pejakovićeva je proglašena za najboljeg sportistu zahvaljujući odličnim klupskim rezultatima i pozivu u reprezantaciju BiH.

– Izuzetno sam srećna zbog dobijenog priznanja. Nastojaću da dostojno reprezentujem opštinu Čelinac i Republiku Srpsku u dresu reprezentacije i vjerujem da ću u tome uspjeti –rekla je Pejakovićeva.

Nagradu najuspješnijem sportisti uručio je načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković, generalni pokrovitelj ove manifestacije.

– Sportisti su najbolji ambasadori naše lokalne zajednice. To su pokazali nebrojeno puta i vjerujem da će nastaviti da promovišu opštinu i u međunarodnim okvirima – istakao je Zeljković.

Zeljković je rekao da lokalna zajednica iz opštinskog budžeta redovno izdvaja sredstva za sportske kolektive i pruža podršku izgradnji sportskih objekata.

Najuspješniji sportski kolektiv je Fudbalski klub Šnjegotina, koji bilježi odlične rezultate u Područnoj ligi Banjaluka.

Posebna priznanja za afirmaciju sporta u Čelincu dobili su treneri Rukometnog kluba Čelinac Nebojša Starčević i Sanel Radmanović, kao i Osnovna škola Miloš Dujić.

Nagrade za najperspektivnije sportiste pripale su košarkašici Milici Pavlović i rukometašu Igoru Tomiću, dok je titulu najboljeg mladog sportiste ponio sportski ribolovac Damjan Predić, koji je prošle godine osvojio šampionsku titulu Republike Srpske u lovu ribe udicom na plovak.

Za najboljeg veterana proglašen je dugogodišnji igrač Kluba malog fudbala Čelinac Ljuban Vujičić, dok je najbolji sportski radnik predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Čelinac Mirislav Spasojević.

Priznanje za sportski podvig godine dobio je maratonac i slijepo lice Miladin Dragojević, koji je istrčao više trka i polumaraton u Banjaluci dug 10 kilometara.

Priznanje za organizaciju sportskog događaja godine dobio je Fudbalski klub Čelinac koji je jesenas obilježio pola vijeka organizovanog igranja fudbala u Čelincu.

Izboru najuspješnijih sportista opštine Čelinac prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.