Ono što je u razgovoru za naš portal najavio predsjednik Upravnog odbora FK Rudar Prijedor, Darko Milunović, danas se i obistinilo!

Naime, dogovoren je nastavak saradnje sa pet mladih igrača na kojima će se graditi budućnost kluba. U pitanju su sljedeći igrači: Mile Kovačević, Mario Sajak, Danilo Marmat, Dragan Bilbija i Sergej Dojčinović.

Ugovore u trajanju od tri godine potpisali su Kovačević Mile (rođen 2000. godine), Sajak Mario (rođen 2000. godine) i Marmat Danilo (rođen 2001. godine). Bilbija Dragan (rođen 2002. godine), juniorski reprezentativac BiH, produžio je vjernost klubu do 2023. godine, a Dojčinović Sergej (rođen 2000. godine) potpisao je ugovor na dvije godine, sa mogućnošću produžetka saradnje za još godinu dana.

Kovačević i Bilbija su svoje prve fudbalske korake napravili u rudarovoj omladinskoj školi, Marmat se klubu pridružio 2015. godine, a Sajak 2016. godine. Svi oni su, nakon odličnih partija u juniorskoj selekciji, zaslužili da zaduže dres prvog tima i nagrađeni su višegodišnjim ugovorima.

Dojčinović je svoj razvojni put započeo u omladinskim selekcijama banjalučkog Borca, a sezonu 2018/2019. proveo je u juniorima NK Dinamo iz Zagreba. U Rudar Prijedoru je od septembra prošle godine.

– Nastavljamo sa aktivnostima koje smo najavili u prethodnom periodu. Potpisali smo višegodišnje ugovore sa našim mladim igračima (2000. godište i mlađi), koji predstavljaju budućnost našeg kluba. Ovim potezom, pokazujemo da vjerujemo u njihove kvalitete, a cilj je da stvorimo bazu od domaćih igrača, koju ćemo nadograditi igračima koji nam nedostaju. Mogu da najavim da će biti još novih potpisa u narednom periodu – naglasio je prvi čovjek Rudar Prijedora Darko Milunović.

I sami igrači nisu krili svoje oduševljenje. Danilo Marmat je izrazio svoje zadovoljstvo.

– Drago mi je sto nastavljam saradnju sa svojim voljenim klubom. Nadam se da ću opravdati očekivanja trenera i kompletne uprave. Uz naporan rad i trud nadam se Premijer ligi BiH sledeće sezone i što više publike na našem gradskom stadionu – riječi su Marmata, a nadovezao se i Dragan Bilbija:

Zahvalan sam klubu i upravi što pružaju šansu nama mladima i nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Na nama je da nastavimo da radimo i što spremniji dočekamo početak sezone.