Došlo je vrijeme za derbi!

Iako je pet kola za nama, već je jasno da će dvije ekipe odlučivati o svemu, Rudar Prijedor i Krupa!

Pred njima je prvi od tri duela u ovoj takmičarskoj sezoni koji neće odlučiti šampiona, ali sasvim sigurno pobjedniku dati vjetar u leđa i bodovnu prednost koja bi na kraju mogla biti ključna. Oba sastava imaju po 13 bodova, i po jedan kiks, ako se tako to može nazvati, remi Krupe protiv Želje na premijeri, te sedmicu kasnije identičan rezultat “rudara” protiv Slavije.

Igor Janković je optimista ored derbi u Prijedoru.

– Lagao bi kada bi rekao da nije važna utakmica. Psihološki, onaj koji dobij meč biće sve vrijeme u prednosti do sledećeg derbija. Šta reći o Krupi, igrali su tri sezone uzastopno Premijer ligu, tu im je većina igrača, međutim, imkamo i mi aduta. Uz podršku sa tribina, za koju uopšte nesumnjam da će biti velika, vjerujem u trijumf u tri nova boda – jasno je poručio Janković.

S druge strane, Zoran Džimi Marić zna kome gostuje, ali u Prijedor se ne ide sa bijelom zastavom.

– Nije odlučujuća, ali na kraju i može biti. Idemo sastavu koji nije primio gola, eto možda ga baš mi postignemo, i sa te strane veliki respekt našim rivalima. I mi smo bili u dobrom momentu, ali poslednje kolo nas je malo poremetilo, i pored ubjedljivog trijumfa (7:3), dopustili smo sebi da čak tri puta vadimo loptu iz mreže – istakao je Marić.

Stub odbrane “zeleno crnih” čini Nemanja Pekija.

– Baš derbi. Znamo da neće biti lako, uvijek su naši dueli bili i te kako zanimljivi. Nešto slično očekujem i i sada, uz želju da konačno slavimo – poručio je Pekija.

Duel na Gradskom stadionu u Prijedoru igra se u subotu u 16.30 časova.