Fudbalski klub Naprijed dobio je novo rukovodstvo, na čijem čelu se nalazi Vladimir Rosić. On je kao prioritet naveo oporovak kluba na finansijskom planu, ali i radove na infrastrukturi, te jačanju omladinske škole.

– Prvi potezi su da paraleno radimo na nekoliko stvari i prvi zadatak biće plan i strategija razvoja kluba za narednih pet godina, kao i finansijska stabilizacija. Napravili smo jedan biznis model, koji funkcioniše na principu jednog malog preduzeća, i moramo da se potrudimo da odblokiramo žiro račun kluba, očekujemo pomoć privrednih subjekata, ali i ržavnih institucija, da bi klub mogao nesmetano da radi – kaže Rosić.

Još jedan od ciljeva obnavljanje infrastrukture, koja je u očajnom stanj i to u nekoliko faza.

– Prva faza je obnavljanje postojeće infrastrukture, a cilj je i Omladinska škola, jer Naprijed je uvijek bio rasadnik talenata. Jačanje menadžmenta, i organizacione strukture, gdje smo novim Statutom kluba predvidjeli brojne mogućnosti i mnoga tijela sa željom da u klub privučemo veliki broj ljudi. Važan segment je mareting i rebrending, da radimo na novom vizulenom identitetu kluba. Radićemo i na lojalnosti brojnih naprijedovca i u Banjaluci i u BiH i svijetu, jer Naprijed jeste mali klub, ali ima veliki broj simpatizera širom svijeta – dodao je Rosić.

Najveći problem je blokada računa od 2008. godine.

– Želimo da radimo transparentno i po zakonu. Prva ekipa igra već dvije godine na gostujućim terenima, 100 dječaka koji rade u omaldinskoj školi nemaju osnovne uslove za trening, a u 21. vijeku smo. Naša je želja da se prva ekipa vrati na stadion u Obilićevu – pojašnjava neke od planova Rosić.

Cilj je da Naprijed bude prepoznatljiv.

– Kroz faze u narednih 4-5 godina želimo da ga vratimo na stare staze slave, da naši igrači nose prvo dres Borca, pa i evropskih klubova. Naprijed zaslužuje da igra viši rang takmičenja, i da budemo perjanica fudbala u Banjaluci, ali i u Srpskoj. Kao čovjek sam veliki optimista, jako sam ambiciozan, isto tako razmišljaju svi koji su ušli u klub. Dobar glas daleko se čuje, a kroz transparentan način rada, privolićemo mnoge da nam pomognu da što prije stanemo na svoje zdrave noge. Ovo treba da bude pozitivna sredina, da razvijamo mlade i uspješne osobe, danas sutra uspješni fudbaleri, ali i građani Banjaluke – zaključio je Vladimir Rosić, prvi čovjek Naprijeda.