Banjalučki regionalac iz Obilićeva poslije 13 godina dobio jer novo rukovodstvo!

Vladimir Rosić, nekadašnji fudbaler i trener, danas direktor marketinga jedne multinacionalne kompanije i zastupnik “Jelen” piva za Republiku Srpsku novi je predsjedenik Fudbalskog kluba Naprijed!

Kao jedinom kandidatu za ovu funkciju delegati Sakupštine kluba su mu dali jednoglasnu podršku.

-Ovo je za mene velika čast, ujedno i obaveza i nastojaću da se svi Naprijedovci okupe oko kluba i da idemo naprijed. Motivisan sam za ovu funkciju i obavezu i nastojaćemo da u narednom periodu unaprijedimo klub na svim nivoima. Naprijed se danas nalazi u teškoj situaciji, a ovom prilikom se zahvaljujem prethodnom rukovodstvu na čelu sa Čedom Ševarikom koje je spasilo klub u jednom teškom i bremenitom vremenu – istakao je Vladimir Rosić.

Upravni odbor kluba će po novom Statutu imati od tri do sedam članova, a pored Rosića u ovom tijelu su, trenutno, još Vedran Pušić i Slaviša Gajić.

Prijed imenovanja Rosića izvještaj o radu podnio je Čedo Ševarika i potom podnio ostavku, zajedno sa svojim Upravnim odborom.

-Na skupštini 2008. godine dobio sam povjerenje i postao predsjednik Naprijeda, iza nas je 13 teških i turbulentnih godina, period u kojem smo spasili klub, uspjeli da ga održimo i novom rukovodstvu želim sve najbolje Stojim im na raspolaganju i za Naprijed sam uvijek tu, ako trebam – rekao je Ševarika.


I Goran Ćejić, zapisničar te “autor” novog klupskog Statuta zahvalio se prethodnom rukovodstvu.

-Mi nekako veoma brzo zaboravljamo ljude i njihove zasluge, žrtvu i zalaganje. Želim da se u lično i ime svih Naprijedovaca zahvalim Čedi Ševariki i njegovim saradnicima koji su sačuvali klub u teškom vremenu o nisu dozvoli da se ugasi – rekao je Ćejić.

U novi Nadzorni odbor kluba imenovani su: Dario Klincov, Željko Gajić i Mirza Bajrović Skupštinom je predsjedavao prvi čovjek ovog tijela Nebojša Krčmar.