Fudbalski klub Laktaši nastavlja da okuplja mlade i talentovane igrače iz regiona i da jača svoj igrački kadar za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prvi dio sezone klub je završio na drugoj poziciji sa tri boda zaostatka iza vodećeg Radnika. Ekipa Miljana Bajića će u drugom dijelu sezone biti jača za Branka Rosića, koji je došao iz Rudar Prijedora.

Ove polusezone bivši fudbaler Krupe i Omarske dobio je šansu kod trenera Vuleta Trivunovića u finišu i vratio se nakon povrede. On je za Rudar odigrao osam mečeva u prvenstvu te jedan duel u Kupu i jednom se upisao u strijelce u remiju protiv Željezničar Sport tima (1:1).

Sad je prešao u Laktaše sa kojima je dogovorio saradnju do kraja sezone uz opciju produžetka ako obje strane budu zadovoljne. Rosić ističe da ga je privukla činjenica što su Laktaši bili uporni.

– Iskreno privukla me mladost i činjenica da Laktaši igraju veoma brzo. Znam dosta momaka koji su u timu i mislim da neću imati problem da se brzo adaptiram. U Rudaru sam dobio šansu dolaskom trenera Vuleta Trivunovića, ali su Laktaši bili uporni. Željeli su me i prošle godine, tada se nismo dogovorili. Ali oni nisu odustali tako da sam prelomio da pojačam ovaj tim u nastavku šampionata Republike Srpske. Znam dosta novih saigrača, tako da očekujem da u nastavku šampionata opravdam povjerenje i pomognem ekipi da ostvari što bolji rezultat – rekao je Rosić.

Pomenuti igrač se u potpunosti oporavio od povrede koja ga je usporila u karijeri. Nakon dosta problema opet je zaigrao i očekuje da bude još bolji

– Laktaši imaju mlad tim koji sigurno može da se umiješa u borbu za vrh. Cilj kluba je da afirmiše igrače i da u svakom meču pokušaju da ostvare što bolji rezultat. Nisu postavili rezultatski imperativ pred ekipu, ali smatram da sigurno imamo kvalitet da se borimo za sami vrh. Ako nam se ukaže šansa da se borimo i za titulu, što da ne. U odnosu na jesenjeg šampiona Radnik mislim da će prednost biti naša mladost i činjenica da igramo puno brže i čini mi se da je ekipa fizički dosta spremnija. Naravno sve to treba da potvrdimo na terenu i da budemo još bolji u drugom dijelu sezone – istakao je Rosić.

U upravi Laktaša planiraju da dovedu još pojačanja kako bi nastavili borbu sa semberskim prvoligašem.

Ne igra u Kupu

Laktaši će na otvaranju nove godine imati duel u Kupu BiH gdje će igrati protiv Posušja. Ovaj meč dolazi u nevrijeme, sredinom februara (10. ili 11. februara) jer ekipa će kasnije početi pripreme za drugi dio sezone (start šampionata 2. marta). Takođe Rosić neće imati pravo nastupa u ovom takmičenju, jer je igrao za Rudar Prijedor.

“Glas Srpske”