BSK je zasluženo slavio protiv Sloge u Saničanima i nakon neriješenih rezultata Gorice i Naprijeda sam zasjeo na vrh tabele regionalnog “zapada”.

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo da će gosti lako doći do cijelog plijena bez obzira na veliki posjed lopte BSK-a, jer se domaćin znalački branio.
Međutim, početkom drugog poluvremena Kukić pogotkom dovodi BSK u prednost, a 10 minuta poslije već je bilo 0:3, golovima Miloševića i Kukića kada je riješen pobjednik.


Da Kukić ne bi bio jedini sa dva pogotka potrudio se ko drugi nego Milošević, inače prvi topnik BSK-a i lige sa 8 golova i ujedno stavio tačku na dobro izdanje BSK-a i sigurnu pobjedu.

– Izgleda da igramo bolje u gostima, gdje moram priznati da su tereni malo bolji od našeg, pa samim tim i nama je lakše kontrolisati utakmicu, stvarati šanse i postizati golove. Dobro smo otvorili drugo poluvrijeme, postigli gol na vrijeme i onda je bilo puno lakše igrati. Mislim da smo danas pokazali da imamo karakter i znanje da poslije za nas nepovoljnog rezultata sa Naprijedom ekipa nije “pala” već čak šta više, vratili smo se u pravom stilu – kazao je prvi “topnik” lige Milošević.