Kada je 2019. godine otišao u Kinu, fudbalski trener Goran Ristić, krenuo je u neizvjesnost. Međutim, danas, četiri godine od odlaska, ističe da se snašao, da je ostvario značajne rezultate na fudbalskom polju,, pogotovo jer je imao predigre trenera specijalizovanog za mlađe selecije, posebno sa mlađim kategorijama Zvijezde iz Gradačca.

– Otišao sam u Kinu, 2019. godine, na poziv prijatelja, u grad Hefej. Nakon kraće adaptacije, preuzeo sam selekciju U16, koja je uvjerljivo, bez izgubljenog meča osvojila 1. mjesto u prvenstvu Grada. Učestvovali smo i na brojnim turnirima, osvojeno je mnoštvo medalja. Zadovoljan sam ostvarenim u Kini, prihvataju sve ono što im se predlažu, a sve sa ciljem napretka fudbala. Mnogo trenera sa naših prostora, ali i Evrope, angažovano je u klubovima u Kini, ističe Goran Ristić, fudbalski trener iz Obudovca kod Šamca.

Ristić je napravio i paralelu između fudbala na našim prostorima i u dalekoj Kini.

– U Kini je puno bolja infrastruktura, ulažu puno u fudbal, stručni kadar, rade na promociji i popularizaciji fudbala. Nisu slučajni njihovi rezultati, jer je vidljivo da fudbal u Kini u jednoj snažnoj ekspanziji i sigurno je da će na sljedećim velikim fudbalskim takmičenjima, ubijeđen sam, Kina biti iznenađenje, naglašava Ristić, kome su i dalje svi planovi vezani za ovu daleku azijsku zemlju.