Derbi začelja Premijer lige koji su u Bijeljini odigrali domaći Radnik i Krupa završen je bez pobjednika, 1:1, ali mnogo bliže punom pogotku bili su gosti iz kanjona Vrbasa koji su imali mnogo više od igre, propustili nekoliko izvanrednih prilika, a na kraju, u samom finišu, pogodili prvo stativu (Stojan Maksimović), a onda i prečku (Bojan Puzigaća).

Ovako, ni iz 13. pokušaja fudbaleri Krupe nisu uspjeli da savladaju ekipu Radnika, pa je zabilježen već jedanaesti neriješeni ishod u sudarima ova dva kluba. 

Što se tiče same utakmice, prvih petnaestak minuta proteklo je u obostranom ispitivanju snaga uz nešto angažovaniju igru Radnika koji je u tom periodu imao dvije poluprilike ispred gola Tarika Abdulahovića. A onda je u 17. minutu Nikola Popara bio neoprezan na svojoj polovini, prikrao mu se Nikola Dujaković, oduzeo loptu, povukao je korak-dva i topovskim šutem po zemlji sa dvadesetak metara pogodio donji lijevi ugao gola Dalibora Kozića.

U nastavku je viđena igra bez većih uzbuđenja u prvih dvadesetak minuta. A onda je došlo do naguravanja na polovini Radnika koje je završeno crvenim kartonima za Dejana Koraksića sa jedne, te Miladina Filipovića sa druge strane. To kao da je bio znak da oba rivala počnu sa mnogo boljom igrom, da bi u 78. minutu Vladimir Bradonjić sjajno iskoristio jednu neopreznost u odbrani gostiju i rezantnim prizemnim udarcem donio svom timu izjednačenje. Pet minuta kasnije i Nikola Popara dobija crveni karton pa je finiš protekao u silnim napadima Krupljana koji su na sve načine pokušavali da ostvare trijumf.

– Bila nam je ovo jedna od najboljih utakmica ove polusezone iako smo u Bijeljinu doputovali osjetno oslabljeni. Svi oni koji su dobili priliku dali su sve od sebe za što bolji rezultat i velika je šteta što u ovom meču nismo slavili. Bili smo mnogo bliži pobjedi ali nam je nedostajalo koncentracije u završnici, kao i određena doza sportske sreće. Kompletan stručni štab je ponosan na ono što su naši igrači prikazali jer nam ovakva igra vraća vjeru u opstanak – rekao je trener Krupe Siniša Mrkobrada.

RADNIK – KRUPA 1:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Dujaković (17), 1:1 Bradonjić (78). Stadion: Gradski, igrano bez publike. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo). Pomoćnici: Amir Macić i Boris Dujmević (oba iz Mostara). Delegat: Fahrudin Sinanović (Kalesija). Kontrolor: Slavko Zovkić (Tramošnica). Žuti kartoni: Sušić, Popara (Radnik), Filipović, L. Nikolić. S. Nikolić (Krupa). Crveni kartoni: Dejan Koraksić (Radnik) u 64. minutu, Nikola Popara (Radnik) u 83. minutu i Miladin Filipović (Krupa) u 64. minutu.

Radnik: Kozić, Novaković, Sušić, Janjić, Mekić, Popara, Bradonjić, Đurić (od 46. Lazić), Karić, Koraksić, Vušurović (od 68. Huseinbašić).

Krupa: Abdulahović, Redžić, Karišik, Palić, Simeunović, Dujaković, Filipović, Galić, L. Nikolić (od 68. Maksimović), S. Nikolić (od 75. Puzigaća).