Više opravdanja nema! Fudbal Republike Srpske dotakao je dno, dublje ne može….Za Vaskršnje praznike, redovno kolo “Lige za prvaka” i “Lige za opstanak” gledalo je ukupno 640 gledalaca!

Da, dobro ste pročitali, 640 sada slobodno možemo reći zalutali gledalaca, uz konstataciju, da su i ti izvještaji “frizirani” većim brojem u dopisima delegata, a da je stvarna brojka još poražavajuća, odnosno da na tribinama nije bilo sve ukupno više od 300 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu! Možda u svijetu, to u Srpskoj odavno nije…..

Idemo redom…..Krajiški derbi u Banjaluci između Borca i Kozare, gledalaca 200, sama Banjaluka broji 200.000 stanovnika….Semberski derbi u Velikoj Obarskoj između Sloge i Podrinja, 50 gledalaca, dok duel mladih timova Željezničar Sport team i Rudar Prijedora na “Predgrađu” gleda 70 navijača.

Liga za opstanak, barem bi na papiru trebala biti zanimljiva, ali nije tako, osim za službena lica, koja svoje usluge papreno naplaćaju, ostalo sve manje je važno…..

Duel Slobode i zvorničke Drine, ukupno 20 prijatelja, djevojaka, žena….tu zalutali nema. U Istočnom Sarajevu i Derventi po 150 gledalaca, i to je otprilike to!

Rekord svih rekorda, nikada otkada se lopta kotrlja na ovim prostorima nije bilo manje publike, za 25 godina!

Ove brojke nećete čuti na Skupštini FSRS, jer tamo je sve frizirano, a poltroni se utrkuju ko će se više ući u pozadinu predsjednika Mile Kovačevića. Njih ustvari to i ne interesuje, oni su tamo da podijele funkcije, i podignu dnevnice, dignu ruke po naređenju, i “bjež kući”.

A, do tada fudbal nam umire. Aparati su davno iskopčani, jer 640 gledalaca na šest elinih stadiona to najbolje dokazuju.

Idemo dalje, i čekamo nove rekorde, fudbal se ionako igra samo za njih…