Šef stručnog štaba Slavije Bojan Regoje bio je zadovoljan poslije minimalne pobjede nad Sutjeskom (1:0) u 32. kolu Prve lige Republike Srpske poslije koje su se njegovi izabranici probili na peto mjesto.

 U veoma sadržajnoj utakmici u kojoj je viđeno po nekoliko prilika na obje strane trenutak odluke desio se u 75. minutu kada je Stefan Arbinja prevario golmana Fočaka Miloša Pajevića i pogodio za 1:0.

– Igralo se dosta otvoreno sa obje strane, jer su obje ekipe igrale za prestiž. Drago mi je što smo zabilježili još jednu pobjedu kojom smo zadržali mjesto u vrhu tabele – naglasio je Regoje.

Sezona se približava kraju, pred “sokolovima” su još tri prvenstvena susreta, a njihov trener koji je na kormilu ovog kluba već dvije godine kaže da će pokušati da sakupe što veći broj bodova.

– Pred početak sezone nismo očekivali ovako dobar plasman, pogotovo kada se zna da nemamo baš širok roster igrača. Uz to gotovo svi igrači su Slavijina djeca. Premašili smo očekivanja i ne želim da to u finišu sezone pokvarimo – nastavio je Regoje.

Vjeruje da je došlo vrijeme da u klubu počnu razmišljati o povratku u Premijer ligu, gdje su posljednji put igrali u sezoni 2015/16.

– Slavija kao klub i grad Istočno Sarajevo zaslužuju mnogo više i kada bi bilo malo više razumijevanja mogli bismo već naredne sezone da napadnemo prvo mjesto i tako se vratimo u Premijer ligu. Ako ne naredne, onda bar u sezoni 2024/25. – rekao je Regoje.

Nada se da će ekipa iz ove sezone ostati na okupu.

– Većini igrača ističe ugovor, a ako nastavimo saradnju s klubom njihov ostanak biće jedan od uslova. Dugo su zajedno, veoma dobro se poznaju i mogu samo da pruže još više – dodao je Regoje.

“Glas Srpske”