Pukla je petarda konačno i u Gradišci!

Kozara – Velež 5:0, za prekid neugodnog niza od tri uzastopna poraza.

Od prve minute kreće Kozara agresivno prema golu gostiju iz Nevesinja. Ipak, prvi pokušava kapiten gostiju Prodanović u petoj minuti, ali njegov šut Glišić lako zaustavlja. Pet minuta kasnije, brzonogi Petković ubacuje loptu do natrčalog Beuka, koji zaobilazi istrčalog Vukanovća i šalje u mrežu Veleža za 1:0. Pokušavaju da uzvrate gosti u 13. minutu Trebović u padu šutira glavom, ali Glišić izbacuje loptu u korner. Na drugoj strani pokušava Dejan Glišić, ali je Vukanović na mjestu. U 33. minutu Rastoka se oslobađa odbrane Veleža, pronalazi Glišića, koji pokušava volejem, ali lopta odlazi preko gola. Pet minuta kasnije, Sarajlić precizno centrira sa desne strane, skače Beuk i šutira glavom sa pet metara, ali stativa spašava gol Nevesinjaca. Tri minute kasnije, Glišić šalje loptu u peterac gostiju, ali Delić ne uspijeva da je zahvati. U 43. minuti ponovo Glišić vara odbranu Veleža, jako šutira, Vukanović odbija loptu, ali je najbliži Rastoka i posprema je glavom u mrež Veleža za vođstvo Kozare od 2:0, rezultat s kojim se odlazi na poluvrijeme.

I u drugom poluvremenu igrači Kozara nastavljaju sa opsjedanjem gola Nevesinjaca. U 51. minutu Rastoka izlazi sam pred Vukanovića, ali golman Veleža uspijeva da zaustavi njegov šut. Minut kasnije, ponovo je Rastoka pred Vukanovićem, ali je ovaj put precizan i Kozara vodi sa 3: 0. Pokušavaju gosti na drugoj strani preko Gutića, nakon kornera u 54. minutu, ali Glišić brani. U 61. minutu Petković ubacuje u peterac, Rastoka šutira glavom, ali lopta odlazi tik pored stative. Pokušava Glišić, ali golman Veleža brani u 65. minutu. Minut kasnije, Glišić upošljava Petkovića koji jako šutira, ali lopta prolazi zamalo pored gola. U 69. minutu napad Kozare, Beuk izigrava odbranu Veleža, pronalazi Rastoku, koji postiže svoj treći gol na utakmici i povećava vođstvo Kozare na 4:0. P

et igrača mijenja šef stručnog štaba Kozare Alen Medović između 70 i 77. minuta, ali pritisak Kozare ne posustaje. U 79. minuti Dimić ubacuje za Takašija Kaziru koji u padu šalje loptu zamalo pored stative. U 83. minutu Rastoka kreće prema napred, ubacuje loptu za brzonog japanskog internacionalca koji postiže svoj prvi gol za Kozaru i konačan rezultat od 5:0. U posljednjoj minuti bilježimo i pokušaj Sadikovića koji zaustavlja Vukanović i rezultat se do kraja ne mijenja, te Kozara nakon tri poraza upisuje drugu pobjedu u proljetnjem dijelu prvenstva.

KOZARA – VELEŽ 5:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Beuk (10), 2:0 Rastoka (43), 3:0 (52), 4:0 Rastka (69), 5:0 Kaziro (83). Stadion: Gradski “Velimir Sombolac”. Gledalaca: 200. Sudija: Dejan Lazić (Modriča). Pomoćnici: Danijel Mićić (Doboj) i Dragan Matović (Bijeljina). Delegat: Slavko Pančić (Doboj). Kontrolor: Danijel Pajić (Bijeljina). Žuti karton: Živković (Velež).

Kozara: Glišić, Sarajlić, Petković (od 77. Modić), Rastoka, Ilić (od 70. Popović), Jandrić, Delić (od 77. Sadiković), Divjan (od 77. Divić), Pepić, Beuk (od 70. Kaziro), Glišić.

Velež: Vukanović, Harun, Petković (od 68. Telebak), Anđelković (od 57. Kljakić), G. Prodanović, Mikulić (od 46. Jokanović), Drašković, Trebović, Živković (od 46. Botić), S. Prodanović (od 83. Ratković), Gutić.