Sve je spremno za početak šampionata Prve lige RS. U subotu će lopta dominirati terenima Srpske, a derbi se svakako igra u Derventi, gdje će Tekstilac Kort pokušati zaustaviti lidera iz Banjaluke.

Borac je bio sjajan u pripremnim utakmicama, pojačao se i više nego dobro za rang takmičenja, pa optimizam provejava na Gradskom stadionu, da će se proljećna premijera ukrasiti pobjedom. Stub odbrane Boris Raspudić ističe da će ekipa sve učiniti da se iz Dervente vrati sa punim plijenom.

– Spremni smo i orni za ono što nas očekuje. Iskreno jedva čekam da lopta krene sa centra. naravno da nas u Derventi, ali i u svakoj narednoj utakmici interesuju tri boda i tako sve dok i matematički ne budemo u Premijer ligi BiH.  Kroz pripremne utakmice smo vidjeli da imamo kvalitet, imamo ogormno samopouzdanja i otvaranje polusezone pobjedom mnogo bi nam značilo. Vjerujem da ćemo na ovom gostovanju imati i ogromnu podršku “Lešinara”, a uz njih sve je lakše, da zajedno napravimo pravu uvertiru pred još veći derbi kad nam stiže Rudar Prijedor – poručilo je borčevo “hrabro srce” Boris Raspudić.