Iako je do početka prvoligaške sezone u Republici Srpskoj ostalo samo tridesetak dana još nije poznato kada će i da li će uopšte početi pripreme Radnika, koji je poslije deset uzastopnih godina igranja u Premijer ligi morao da se preseli u niži rang.

Neizvjesna situacija koja je u bijeljinskom klubu bila prošlog ljeta, kada su pripreme počele sa velikim zakašnjenjem i malim brojem igrača nije se mogla značajno popraviti tokom sezone pa je klub koji je u posljednjoj deceniji dva puta izlazio na evropsku scenu i bio pri vrhu fudbala u BiH, morao da se vrati među prvoligaše Srpske.

Mnogi su očekivali da će to biti signal za sve ljubitelje fudbala u Bijeljini i Semberiji da se probude, ali od toga očigledno nema ništa. Od posljednje utakmice odigrane 29. maja sa Širokim Brijegom prošlo je 36 dana, a Gradski stadion u Bijeljini zjapi prazan. Kao da je sve zamrlo, a do kada će biti tako veliko je pitanje.

– Otkako je odigrano posljednje kolo ništa se ne dešava. Igrači, jedan po jedan odlaze i praktično Radnik u ovom trenutku nema nijednog fudbalera pod ugovorom. I oni, koji ga imaju, mogu da odu, jer plate nisu dobili od marta i na taj način imaju pravo na raskid ugovora. Stručni štab je još u goroj situaciji, jer nisu dobili ni marku u drugom dijelu sezone – rekao je izvor “Glasa Srpske” blizak bijeljinskom klubu.

Po njegovim riječima u ovom trenutku se ne zna ni da li će početi pripreme, da li će na klupi ostati Velibor Đurić, koji je bio šef stručnog štaba Bijeljinaca na kraju prošle sezone.

– Možda ima još vremena da se nešto uradi, ako bi pripreme započele uskoro. Siguran sam da bi Radnik sa najboljim igračima iz omladinskih selekcija i sa nekoliko iskusnijih fudbalera i pojačanja mogao da bude u gornjem dijelu prvoligaškog karavana, ali nema nikoga da pokrene stvari sa mrtve tačke. Dodatni problem uskoro bi mogle da budu i tužbe, kojih će sigurno biti, jer će fudbaleri koji su otišli ili koji se još vode na platnom spisku tražiti zarađeno. A, pošto klub nema novca da ih isplati sigurno će uslijediti tužbe, kojih bi moglo biti još po drugim osnovama – dodao je izvor “Glasa Srpske”.

Treneri

Prošlogodišnju sezonu na klupi Radnika počeo je Vlado Jagodić, koji je poslije poraza u 14. kolu u Bijeljini od Širokog Brijega smijenjen, a na njegovo mjesto je postavljen Velibor Đurić. On je ekipu vodio do kraja sezone, ali nije uspio da sa Bijeljincima ostvari opstanak.