Kozara u subotu na Gradskom stadionu u Gradišci dočekuje Željezničar Sport Team. Meč bez takmičarskog značaja, ali prestiž ipak postoji. Jedan od najboljih igrača “crveno-bijelih” ovog proljeća Siniša Radoja ističe da je glavni cilj, koji su imali ispred sebe uspješno obavlejn, a to je opstanak.

– Veoma teška polusezona sa mnogo pritiska i neizvjesnosti, jer Kozara odavno nije bila u ovako teškoj situaciji, da kao renomirani klub bogate tradicije na ovim prostorima strijepi za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Došao sam u Kozaru na poziv trenera Vuleta Trivunovića zajedno sa još nekoliko dokazanih i provjerenih fudbalera da pokušamo pomoći da Kozara opstane u ligi, i taj cilj smo evo dva kola prije kraja svi zajedno uspjeli i ostvariti. Moramo biti zadovoljni postignutim rezultatima. Poslije dvije vodeće ekipe lige osvojili smo najviše bodova u drugom dijelu prvenstva, a da smo u nekim utakmicama imali malo više sreće i prisebnosti sigurno bi taj bodovni učinak bio i znatno veći. Svojim igrama sam zadovoljan, opravdao sam ono što se od mene očekivalo i doprinio zajedno sa svim ostalim ostvarenju dobrih rezultata.

Igraš na pozicijama i kreatora igre i napadača, pored sedam golova u polusezoni, upisao si i nekoliko asistencija? 

 – Odgovara mi ova kombinovana uloga jer volim da učestvujem u igri, da asistiram, a i da postignem pogodak kad mi se ukaže prilika jer se fudbal i igra i sve se čini zbog golova.

Dva gotovo na isti način, kako kažu ˇza špica“ gola koja ste postigli protiv Sloge u Gradišci je nešto što će gradiška publika dugo pamtiti i prepričavati?

-Veoma važni golovi u tom trenutku kad nam je pobjeda bila prijeko potrebna, još kada su takvi onda je to nešto posebno za sve, pa i za mene. To su valjda oni dani fudbalera kada osjeća veliko samopouzdanje i kada mu sve polazi za nogom.

Ostala su još dva kola do kraja prvenstva, prvo u subotu protiv Željezničara?

– U naredna dva kola možemo mnogo rasterećenije da igramo obzirom da smo prebrinuli sve brige oko opstanka. Cilj nam je da i u ovim utakmicama potvrdimo dobre igre ove polusezone i ostanemo u vrhu lige za ostanak, a da bi to ostvarili već u subotu moramo pobjediti mladu i veoma neugodnu ekipu Željezničara, što neće biti ni malo lako.

I za kraj, planovi za budućnost?

– U Kozari se osjećam dobro. Kozara sa ovim ljudima u klubu se diže, vraća se i vratiće se na mjesto koje joj pripada,a to uvijek mora biti jedna od vodećih uloga u fudbalu Republike Srpske. Razgovaraću sa rukovodstvom kluba u narednom periodu i vidjeti da li možemo na obostrano zadovoljstvo pronaći zajednički jezik oko produžetka saradnje.