Fudbaleri Radnika i Veleža odijelili su bodove na startu proljećnog dijela šampionata, a mreže su ostale netaknute.Već u prvom minutu Radnik je imao priliku, Huseinbašić je asistirao Popari čiji je udarac odbranio iskusni čuvar mreže Veleža Vedran Kjosevski. Velež je prvu dobru priliku za pogodak imao u 22. minutu preko Anđušića koji je prebacio Bilobrka na golu Radnika, ali lopta je otišla pored stative van granice igrališta.Rođeni su do kraja prvog dijela propustili tri sjajne prilike za postizanje gola. Prvo je Radovac u 41. minutu šutirao preko gola domaćih, da bi u 44. minutu Bilobrk sjajnom reakcijom odbranio udarac Cvijanovića.U nastavku susreta Radnik je ušao konkretnije. Kolosalnu priliku za pogodak nije iskoristio Karić u 52. minutu kada je njegov udarac spriječio golman ’’Rođenih’’ Kjosevski. U 55. minutu Huseinbašić je oprobao svoj šut ali je za malo bio neprecizan.Velež od 57. minuta ostaje sa deset igrača, pošto je Hasanović dobio drugi žuti karton pa je ranije morao na tuširanje.Radnik je pleo mrežu oko gola Veleža sa igračem više na terenu, pa je novu veliku priliku imao Karić u 66. minutu ali je sjajni čuvar mreže Mostaraca Kjosevski ukrotio zamisao napadača Radnika. Do kraja susreta Radnik je pokušavao doći do pogotka, ali je dobro organizovana odbrana Mostaraca uspješno odolijevala napadima domaćeg sastava. Na kraju podjela bodova najrelaniji ishod susreta na otvaranju proljećne sezone na Gradskom stadionu u Bijeljini.

RADNIK – VELEŽ 0:0

Stadion: Gradski u Bijeljini. Bez gledalaca. Sudija: Dragan Petrović (Banjaluka). Žuti kartoni: Anđušić, Alagić (Velež), Filipović (Radnik). Crveni karton: Dino Hasanović u 57. minutu (Velež).

RADNIK: Bilobrk, Filipović, Simonović, Vasić, Popara (od 90. minuta Sušić), Milenković, Gogić, Huseinbašić, Karić, Vušurović, Šubert. Trener: Darko Nestorović.

VELEŽ: Kjosevski, Osmić (od 82. minuta Alagić), Zvonić, Radović, Ćosić, Radovac, Hasanović, Vehabović (od 63. minuta Brandao), Anđušić (od 63. minuta Češmeđijev) Cvijanović, Georgijević (od 85. minuta Ovčina). Trener: Feđa Dudić.

“Sport Bijeljina”