Posljednja utakmica 7. kola šampionata Srpske donijela je derbi u Bijeljini između Radnika i Laktaša. Iskreno, od ovog meča očekivalo se mnogo više, domaćin jeste slavio 1:0, ali obje ekipe ostale su dužne za više od 800 gledalaca koji su se skupili na Gradskom stadionu pod svjetlošću reflektora.

Pogotovo se to može odnositi na goste iz Laktaša, koji nikako da pronađu svoj prepoznatljiv ritam. Veoma blijede igre i samo 11 bodova na kontu sastava koji je gajio šampionske ambicije, su ispod svih očekivanja. Uprava kluba i ovaj put ispoštovala je ekipu, koja je u Semberiju išla na noćenje, iako nije bilo potrebe, jer meč se igrao u noćnom terminu. Ista ta Uprava u kompletnom sastavu bila je podrška i na tribinama, ali očigledno da nešto nedostaje izabranicima trenera Miljana Bajića. Šta, to će morati u klubu da rješavaju…..

S druge strane Radnik, sakupio jeste 17 bodova, u trci su sa Rudarom, ali igra protiv Laktaša takođe je bila na niskom nivou, uz opasku da rano postignuti pogodak i rezultat koji im je išao na ruku mogu biti donekle opravdanje za lošije izdanje, ali činjenica je da i Velibor Đurić ima i te kako posla, kako sve posložiti, da to na nešto liči….

Derbi u Semberiji bio je i prošao, Radnik je upisao tri boda, a sve preko toga bilo je ispod prvoligaškog dvoboja, pogotovo derbija…..

RADNIK – LAKTAŠI 1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0 Despotović (15). Stadion: Gradski. Gledalaca: 800. Sudija: Marko Domazet (Istočna Ilidža). Pomoćnici: Nemanja Vujadin (Istočno Sarajevo) i Strahinja Trifković (Pale). Delegat: Vladimir Dabić (Srbac). Kontrolor: Stefan Radaković (Prijedor). Žuti kartoni: Kruz, Matković, Došlo (Radnik), Babić, Škorić, Šikanjić, Smailović (Laktaši).

Radnik: Mitrović, Vasić, Despotović, Kačarević, Perišić, Amidžić, Ristanović, Kruz (od 86. Stjepanović), Sampson (od 75. Matković), Stevanović (od 60. Albijanić), Došlo.

Laktaši: Knežević, Milić, Vuković (od 77. Đapa), Šikanjić, Škorić, Milojević (od 56. Marković), Trivić (od 85. Smailović), Ostojić, Babić, Tešić (od 56. Nikolić), Dojčinović (od 56. Hadžić).