Nedavno uspješno završen Kup Grada Laktaša dao nam je povoda za razgovor sa predsjednikom GFS Igorom Radeljićem, koji je izrazio zadovoljstvo do sada urađenim u ovoj organizaciji, jer relativno skoro nova garnitura ljudi preuzela je savez.

– Tačno tako, imali smo kratak vremenski period da organizujemo Kup koji se nije igrao pet sezona na našoj teritoriji, ali uspjeli smo u tome da animiramo ekipe i da finalnom utakmicom privedemo uspješno taj ciklus. Osam ekipa na startu, spektakularna finalna utakmica sa devet pogodaka, preko 500 gledalaca na tribinama, novčane nagrade za finaliste, najbolji su odgovor da li nam je ovo trebalo, a vidi se da jeste. Pred nama sada nova sezona, kojoj ćemo pristupiti još ozbiljnije, a cilj je da svi klubovi sa ove regije budu stabilni, prije svega u svojim sredinama, a da mi kao savez budemo podrška u svemu ostalome, logistički da ih guramo ka njihovim ciljevima – naglasio je Radeljić.

Tu je i novi projekat koji će krenuti od jeseni, a koji su osmislili u GFS Laktaši.

– Želimo organizovati Radničke sportske igre na nivou našeg saveza, i mislimo da imamo veliki kapacitet da okupimo ozbiljan broj ekipa, kako sportskih društva, tako i onih iz privrednih resursa, kojih ne nedostaje u našem gradu, da bi se na kraju svi družili i u jednom sportskom takmičenju tražili najbolju ekipu – istakao je Radeljić.

Takmičarski rezultati klubova sa područja GFS Laktaši su izvanredni, ali uvijek ima prostora za napredak.

-Naš cilj je da imamo jake i stabilne klubove koji će shodno ciljevima imati značajnu podršku kako našeg saveza, tako i društvene zajednice. Da bi se maštalo o rezultatima, potrebno je prije svega napraviti zdrave temelje, a tu mislimo na infrastrukturu, a onda i na finansijski aspekt vođenja kluba. Radim taj posao u FK Laktaši i znam kako je teško sve uskladiti da bi klub normalno funkcionisao. Mi možemo biti ponosni što nam je većina klubova u svojim takmičenjima u samom vrhu, ili na vrhu, jer tada je lakše i nama raditi. Možda u novoj sezoni ovaj savez napadne i još neke ciljeve, ali otom – potom – zagonetno je zaključio Igor Radeljić, predsjednik GFS Laktaši.