Radan Radić, fudbaler Čelinca, proglašen je za najboljeg sportistu Opštine Čelinac u 2016. godini, na tradicionalnom 21. po redu izboru najboljih sportskih kolektiva i pojedinaca.

Radić je kao kapiten “Čelsija” iz Čelinca imao veoma uspješnu godinu iza sebe, plasmanom u viši rang takmičenja, regionalnu ligu Zapad, a iako novajlije u tom rangu takmičenja Radić i saigrači pružili su i više nego dobre partije tokom jeseni.

Za najuspješniji sportski kolektiv proglašen je Omladinski rukometni klub Čelinac, najboljim sportskim radnikom proglašen je Željko Kutić, a Miroslav Modić, fudbaler, progašen je najuspješnijim veteranom.

Dalibor Todorović (KMF „Čelinac“) dobio je priznanje namijenjeno najboljem mladom sportisti, a Ana Pejaković (Ženski rukometni klub „Dubica“) i David Prodanović (FK „Šnjegotina“) proglašeni su najperspektivnijim sportistima.

Rukometaš Aleksandar Damjanović, fudbaler Srđan Ivanković, Fudbalski klub „Šnjegotina“ i Udruženje sportskih ribolovaca „Čelinac“ dobili su posebna priznanja za afirmaciju Čelinca kao sportskog kraja.