Fudbaleri Borca marljivo se pripremaju za nastavak sezone. Raj u Antaliji iskorištavaju da napune baterije za proljećne bitke. Radi se dva puta dnevno, a jutros je na “meniju” bio trening u teretani. Malo je reći da je “prštalo” na sve strane. Znoj je liptio u neograničenim količinama, a to nije sve, jer već u poslijepodnevnim časovima, slijedi novo preznojavanje, ali na travnatim terenima Antalije.

– Momci rade, nema pogovora. Sve za sada funkcioniše kako treba. Ovdje smo došli da iskoristimo ove fenomenalne uslove koje imamo na raspolaganju – kaže Branislav Krunić, koji je i sam uhvatio se sprava i preznojio za početak treninga.

I oni najiskusniji, Saša Kajkut i Stojan Vranješ, prednjače u radu. Sprava spravu stiže, minut po minut, i vrijeme prolazi.

– Uvijek su za igrače ovaj dio priprema najteži, ali kako dani prolaze, tako se i mi “zaigravamo”. Pred nama je nekoliko važnih utakmica, u kojima nećemo ganjati rezultat, ali hoćemo igrati da pobijedimo. Dovoljno razloga da budemo na pravom nivou – jasan je Kajkut.

Trener Branislav Krunić najavio je da će protiv Orenburga u petak izvesti najjači tim, koji trenutno ima na raspolaganju.

Što se tiče novinarske ekipe, ona će danas biti podjeljenja. Jedni će prema Beleku, da posmatraju utakmice Rapid – Vojvodina i Crvena zvezda – Vardar, dok će ostatak uživati u “čarima” Hotela “Titanik” i pratiti rad fudbalera Borca na poslijepodnevnom treningu.

U svakom slučaju, sadržaja ima na sve strane. Nije teško poslati prilog, nekoga uhvatiti za mini intervju, uslikati. Sve je na dohvat ruke i na raspolaganju…..

Povezane vijesti: 

Krunić u Turskoj upalio 41. svjećicu (VIDEO)

Stiglo i 12 žigosanih u Antaliju