Fudbaleri Borca startovali su sa pripremama za proljećni dio sezone u Premijer ligi BiH. Bilo je turbulento na Gradskom stadionu, kada su u pitanju dolasci, ali i odlasci. Za sada pet igrača stiglo je u Borac (Majkić, Žeravica, Karić, Dujaković i Mahović), dok je Gradski stadion napustilo čak 11 imena: Boris Raspudić, Mahir Karić, Miloš Kukić, Ivan Delić, Goran Galešić, Ivica Guberac, Miloš Đorđević , Uroš Mirković, Asmir Avdukić, Borisav Erić, Rio Suzuki.

– Pokušaćemo obezbjediti plasman u Ligu za prvaka, ali nije pod moranje. Cilj je formirati ekipu za novu sezonu, i tada napasti Evropu. Bilo je odlazaka, većina je sporazumno raskinuta saradnja, a ono što dovedemo biće ciljano. Nećemo gomilati igrače, treba i ovo isplatiti. Dug prema Raspudiću je 20.000 maraka i to ćemo riješiti dogovorenom dinamikom. Ista stvar je i sa Avdukićem – poručio je Vico Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Riješena je dilema i oko toga ko će sjediti na klupi Borca. To je Igor Janković, koji već okvirno zna plan priprema.

– Za 20. januara igraćemo utakmicu ili sa juniorima, ili između sebe. Dan kasnije slijedi odlazak u Sloveniju, a preko jedne agencije dobićemo i ime protivnika u Kopru, a u opticaju su najmanje četiri utakmice. Generalka je 10. februara sa Metalegeom. Budite ubjeđeni da će Borac u proljećni dio sezone ući jači nego jesenas – poručio je Janković, kojem će u Stručnom štabu pomagati Marko Maksimović, Milan Ozren,trener golmana Gajić, te kondicioni trener Nemanja Zlojutro.

Na spisku i prvom treningu pojavilo se 27 igrača, među kojima je i nekoliko novih imena, koji će biti na probi u narednih 10 -ak dana,a na njemu se nalaze: Nemanja Trkulja, Nemanja Janičić, Branko Ojdanić, Bojan Puzigaća, Predrag Zekanović, Danijel Majkić, Omar Pašagić, Aleksandar Kondić, Aleksandar Radulović, Vladan Danilović, Ilija Danilović, Bojan Burazor, Stefan Dujaković, Siniša Dujaković, Armin Mahović, Mahir Karić, Mladen Veselinović, Miloš Čudić, Petar Kunić, Srđan Modić, Slaviša Maksimović, Miloš Žeravica, Dejan Glišić, Neven Bunić, Dejan Zarić, Branko Peno i Vladimir Kremenović.