Još prije 40-ak godina čuveni tv komentator Zvonko Mihajlovski u prenosu jedne utakmice je rekao: “Statistika je kao bikini, sve i ništa pokazuje”! Nešto slično vidjeli smo i u Krupi na Vrbasu, gdje su fudbaleri ovog sastava na dominantan način osvojili duplu krunu, ali iz nekih (ne)fudbalskih stvari, sve ono što su dobro, odnosno najbolje radili, ostalo je u nekako u sjenci.

Tako je Krupa ovog proljeća 10 utakmica odigrala na svom stadionu, osam u Prvenstvu, i dvije u Kupu Republike Srpske, i zamislite šta kaže statistika, nisu primili gola niti u jednoj!

U šampionatu redom su padali Borac KD (6:0), Budućnost (5:0), Kozara (3:0), Drina (5:0), Sloboda (1:0), Omarska (4:0), Sutjeska (3:0), Podrinje (2:0). Dvije utakmice u Kupu Republike Srpske, u 1/4 finalu sa Radnikom iz Bijeljine (0:0, penalima 3:2) i u polufinalu Sutjeska (2:0).

Deset čistih pobjeda uz gol razliku 31:0!

Definitivno proljeće, ali i cijela sezona bili su u znaku izabranika trenera Vladimira Ilića, koji su iz mnogo razloga bili u žiži javnosti. Kao što je prvi dio sezone obilježio Miloš Perović, u drugom se pojavio Srđan Mrzić, a pratili su ih odlični Blažević, Vidović, Krneta, Rudan, Milošević, braća Babić…..

I opet dođosmo do te statistike, jer bikini u ljepotama kanjona “Tijesno” leprša na vjetru Vrbasa, a tada se vidi mnogo više, nego što mislite…..