Siniša Jovanović i Radan Gavrić, rade kao profesori fizičkog vaspitanja u mrkonjićkoj Gimnaziji i Srednjoškolskom centru.

Sportisti su od glave do pete!

Igrali su i vole košarku i bez igre pod obručima ne mogu da zamisle ni jedan dan. Gavrić je nakon dugogodišnjeg stažiranja kao pomoćni trener u Košarkaškom klubu Mladost, odnedavno sjeo na “užarenu” fotelju sportskog direktora mrkonjićkog premijerligaša. Nije lako, pogotovo što ekipa nije startovala dobro u šampionatu. Naime, nakon šest odigranih utakmica “žuti” su zabilježili jednu pobjedu. Poslije serije poraza sa klupe je otišao trener Vladimir Radovanović.

Na njegovo mjesto uskočio je mladi i ambiciozni Mrkonjićanin, dijete Mladosti Slobodan Boban Ninić!

Siniša Jovanović je godinama “inventar” u KK Mladost. Dugi niz godina je radio kao pomoćni trener, uskakao je kao i glavni “šef”! Gdje je god trebalo pomoći tu je bio Siniša.Trenutno je trener mlađih selekcija Mladosti.

Međutim, povod za ovu priču i nije baš bio košarkaški, već onaj profesorski, ljudski, humanitarni…Naime, ova dvojica prosvjetnih i košarkaških radnika pokazali su i svoju humanu stranu. Došli su na čelu kolone sa svojim učenicima da daju krv. I dali su! Siniši je to bio ko zna koji put, a Gavriću prvi put.

Tako su svojim primjerom pokazali, da i pored brojnih osporavanja sport “rađa” najbolje i najplemenitije ljude.

I zbog te činjenice nastala je ova “sportsko-humanitarna” priča!

Tekst i foto: Slobodan Dakić