Članovi Atletskog kluba Prnjavor u toku 2019. godine osvojili su 235 medalja, od koji su 103 bile zlatne, 77 srebrne i 55 bronzane, predstavljeno je na tradicionalnom godišnjem druženju nazvanom “Veče atletike”!
Za najbolje atletičare kluba u 2019. godini na večerašnjem druženju proglašeni su Jelena Gajić i Milan Vidović.

Gajićeva je rekla da je prošla godina bila jedna od najuspješnijih sezona u 11 godina dugoj atletskoj karijeri.

Ona je zahvalila Atletskom klubu Prnjavor, jer joj je omogućio nastupe na svim velikim takmičenjima, kao i treneru Vladimiru Jakovljeviću bez koga, kaže, ne bi mogla ostvariti sve rezultate.

Gajićeva je najavila nastupe na nekoliko atletskih mitinga u februaru, na dvoranskoj Balkanijadi, kao i pokušaj ostvarivanja norme za Evropsko prvenstvo u Parizu.

Predsjednik kluba Željko Petrović rekao je Srni da je ovo bila najuspješnija godina do sada po broju medalja, posebno po osvojenim prvim mjestima.

– Imali smo 103 zlatne medalje, što je fenomenalan rezultat za klub i opštinu. Jelena Gajić je na seniorskoj Balkanijadi poslije 15 godina osvojila drugo mjesto na 800 metara što je veliki lični i uspjeh kluba – istakao je Petrović.

On je napomenuo da su u klubu zastupljene sve uzrasne kategorije takmičara od cicibana do seniora.

– Na ekipnim prvenstvima Republike Srpske i BiH zauzevši druga mjesta pokazali smo pravi kvalitet i da imamo veliki potencijal – istakao je Petrović.

Petrović je nedavno na 65. Izboru sportiste Republike Srpske proglašen za najboljeg sportskog radnika Republike Srpske, što se poklopilo i sa proslavom 20 godina od kako je nastupio na Olimpijskim igrama u Sidneju.

– Drago mi je da je “Glas srpske” bez ikakve aplikacije preopoznao moj rad sa djecom. Ovo priznanje mi je izuzetno drago, jer je došlo isključivo kao rezultat dosadašnjih postignuća – rekao je Petrović.