Nekadašanji predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović preminuo je danas u Beogradu u 78. godini nakon duže bolesti.
Nedeljko Mitrović je preminuo u Beogradu, gdje se nalazio na liječenju.

Ovo je potvrdio Veljko Lazić, koji je zamijenio Mitrovića na funkciji predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila polovinom septembra kada je izabran na Skupštini te organizacije.

Nedeljko Mitrović je u dva mandata obavljao funkciju predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Mitrović je bio potpredsjednik Udruženja porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske osnovanog 1996. godine.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeno.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici Nedeljka Mitrovića, nekadašnjeg predsjednika republičke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.
Republika Srpska - Foto: RTRS

Višković je u telegramu naveo da će Mitrović ostati upamćen kao iskreni borac u ostvarivanju prava porodica za koje se beskompromisno zalagao i otkrivanju istine o stradanju srpskog naroda u proteklom ratu.

– Njegov odlazak nenadoknadiv je gubitak za porodicu, prijatelje i saradnike. U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se u Viškovićevom telegramu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Nedeljka Mitrovića, nekadašnjeg predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Dodik je naglasio da je sa velikom tugom i žaljenjem primio vijest o smrti Nedeljka Mitrovića koji će, kako je rekao, ostati upamćen kao veliki borac za istinu i pravdu.

On je istakao da je Mitrović dao veliki doprinos u traženju nestalih srpskih civila i boraca, te da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod i Organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila kojoj se predao u potpunosti i za koju je radio do posljednjeg trenutka.

– Potresen viješću o smrti ovog velikog i požrtvovanog čovjeka, primite izraze mog najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nedeljko Mitrović preminuo je danas u 78. godini nakon duže bolesti u Beogradu, gdje se nalazio na liječenju.

Mitrović je u dva mandata obavljao funkciju predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske. Bio je i potpredsjednik Udruženja porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske osnovanog 1996. godine.