Nažalost, samo na prostoru BiH, odnosno Republike Srpske ne postoje revijalne utakmice, mečevi za publiku, kao neki šlag na kraju sezone….Eto, zato ćemo mi predložiti jedan duel, uz nadu da će neko iz FSRS pročitati (pročitaće svi), pa makar i ukrasti našu ideju o odigravanju jednog takvog duela, koji kancelariju u Banjaluci ne bi puno koštao, a korist bi mogla biti višestruka.

Predlažemo okršaj drugoligaškog Istoka i Zapada! I to odmah po okončanju jesenjeg dijela šampionata, jer već odavno kruže priče, da li sa jedne, ili sa druge strane Srpske da je jedna strana bolja, odnosno lošija….Pravog mjerila nismo imali nikada, pa eto prilike da na zelenom terenu dobijemo odgovor, jer baš nekada u bivšoj Jugoslaviji pored duela A tima sa selekcijom novinara, najviše pažnje je privlačio okršaj drugoligaškog Istoka sa Zapadom.

Prve tri ekipe ponudile bi trenere (selektore), a naš prijedlog bi bio da svaki klub iz lige ima barem po jednog reprezentativca. Domaćin? Možda i najmanje važno, ali treba gledati sve aspekte, i izabrati mjesto koje može odgovoriti zahtjevu, prije svega da stadion ne bude prazan. Možda i naglasiti činjenicu da u timu bilo koje ekipe na terenu mora biti više od 50 odsto igrača mlađih od 21 godine.

Mi smo sigurni da bi se veoma brzo, već za nekoliko godina stvorilo veliko rivalstvo (što i zaslužuje), ali da bi to ostvarili od nečega treba početi. Vremena za organizaciju ima na pretek, samo je čini se dobra volja ljudi koji odlučuju u pitanju, jer do fudbala, čini se nikada nije bilo…..

Naravno, želimo i vaše komentare, prijedloge, sugestije, mišljenja o svemu ovome, jer uz konstruktivnu raspravu, možda svi zajedno dođemo i do riješenja.

Neka udari drugoligaški Istok na Zapad!?