Fudbaleri Sloge u posljednjoj kontrolnoj utakmici igrali su u Jelahu protiv domaćeg Borca neriješeno, 1:1, a ono što može da zabrine kormilara Dobojlija Milana Draganovića je teža povreda Nedima Oglečevca, koji je nedavno pojačao redove prvoligaša sa stadiona “Luke”.

– Iako je utakmica bila nešto grublja do povrede nije došlo usljed starta, nego je Oglečevac nezgodno pao i stradalo mu je koljeno. U narednim danima biće urađena magnetna rezonanca, ali je za Oglečevca prvi dio prvenstva najvjerovatnije izgubljen. On je bio naš najefikasniji igrač u pripremnom periodu i sigurno da će to za nas predstavljati veliki problem. Zato ćemo u narednim danima pokušati da nađemo adekvatnu zamjenu za Oglečevca – naglasio je Draganović.

Bila je ovo šesta kontrolna utakmica Sloge u pripremnom periodu. Ostvarena su četiri remija, jedna pobjeda i jedan remi.

– Sve u svemu možemo biti zadovoljni urađenim. Zadržali smo većinu igrača, koji su nosili dres Sloge u prošloj sezoni kada smo bili drugoligaši i vjerujem da ćemo već na otvaranju prvenstva na gostovanju u Foči kod Sutjeske pokazati da ova ekipa i te kako vrijedi i da je zaslužila mjesto među prvoligašima Srpske – nastavio je Draganović.

Trener Dobojlija smatra da će vrijeme pokazati da je proširenje Prve lige Republike Srpske na 16 klubova pun pogodak.

– Lijepo je vidjeti na prvoligaškoj karti neke fudbalske centre koji su bili u zapećku prethodnih godina. Sigurno je da će i kvalitet utakmica biti na zavidnom nivou, a naš cilj je da Sloga zadrži status i da u narednim sezonama postane stabilan prvoligaš. Dosta je ekipa podjednakog kvaliteta i mislim da ne treba da strahujemo za opstanak – dodao je Draganović.

“Glas Srpske”