U godini kada slavi tri decenije postojanja, dvije nedelje pred 30. rođendan, Fudbalski savez Republike Srpske danas je počeo jedan od najvećih ako ne i najveći projekat u svojoj istoriji – “Izgradnja terena sa umjetnom podlogom u Republici Srpskoj”.

Svečani čin potpisivanja ugovora između Saveza kojeg je zastupao predsjednik Vico Zeljković i osam lokalnih zajednica, te jednog Područnog saveza obaveljen je u konferencijskoj sali Poslovnog centra “Integra” u Banjaluci, a ugovore su potpisali: Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, Mirko Ćurić gradonačelnik Trebinja, Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora, Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša, Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča, Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje, Boško Jugović, načelnik opštine Pale i Darko Ljubojević, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Banjaluka.

-Prije svega želim da vas pozdravim i zahvalim se što ste izdvojili vrijeme da dođete da zajednički krenemo u projekat izuzetno značajan kako za fudbal i Savez, tako i samu Republiku Srpsku. Ovim činom započinjemo priču poboljšanja infrastrukturnih uslova širom naše republike, sa željom da je nastavimo, da se ubuduće što više mladih i talentovanih dječaka i djevojčica okuplja na tim terenima i da se bave sportom. Ovaj projekat pada u godini kada slavimo jubilej – 30 godina postojanja i spremamo se za to, da na dostojanstven način proslavimo rođendan. Na kraju treba da pojasnim, bilo je najavljeno potpisivanje ugovora za osam terena sa umjetnom travom, a u međuvremenu smo dodali još jedan aplikantu Gradu Trebinje. Do kraja godine nas očekuje projekat još najmanje pet ovakvih terena – rekao je Vico Zeljković predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Činu svečanog potpisivanja ugovora između Fudbalskog saveza Republike Srpske i lokalnih zajednica prisustvovali su i predsjednici područnih saveza, kao i veliki broj medija. Prethodnih dana je u Republici Srpskoj, za ovaj događaj vladalo veliko interesovanje.

fsrs.org