Inspektori Poreske uprave Republike Srpske zaduženi za kontrolu većih poreskih obveznika su 21. juna ove godine, zapečatili ekskluzivni ugostiteljski objekat SP ”Amici” na Trgu Slobode, u najužem centru Trebinja. Objekat je vlasništvo samozvanog Saveznog fudbalskog sudije  i instruktora suđenja Radoslava Kapora koji je prema kriterijima Poreske među najvećim utajivačima poreza u ovom dijelu Hercegovine.

Pravda ostaje uporna u potpunom razobličavanju i izvođenju Kapora, Banjca, Liščinskog koji su među mnogima na mjestima kontrolora suđenja I kategorije, a gotovo ni jedan ni ispunjava uslove za II kategoriju. Ako se izuzme jedan falsifikovani dokumenat Kaporov dosije je prazan pa nije teško zaključiti da su oni koji mu treću deceniju omogućavaju visoke pozicije u sudijskoj, a samim tim i fudbalskoj organizaciji RS i BiH motivisani ostvarivanjem protivpravne imovinske koristi. Dali su prevelika davanja za obezbjeđenje pozicije sudije na Prvoj ligi RS, a potom i kontrolora suđenja na Premijer ligi dovela Kapora u poziciju da je prisiljen na utaju poreza pokazaće istraga koju su započeli nadležni u PU RS.

Kovačeviću, Begiću i nadležnim organima FS RS i FS BiH je poznato da Kapor i svaki treći kontrolor suđenja ne ispunjavaju osnovne uslove za zvanje saveznog instruktora i poziciju kontrolora Premijer lige BiH i Komisije za sudije i suđenje, kao ni  uslove za stručne i odgovorne pozicije u sudijskim organizacijama, jer nisu sudije, odnosno instruktori prve kategorije. Veći broj pojedinaca, kao što su Banjac i Liščinski obavljaju najviše dužnosti sa rješenjima treće kategorije. Za vrijeme vladavine Kovačevića i Begića sa pozicija u sudijskim organizacijama su uklonjeni brojne stručne sudije i instruktori suđenja prve kategorije koji ispunjavaju formalno pravne i druge neophodne uslove za najviše funkcije. Logičan zaključak koji potvrđuje i praksa je, da su Kovačević i Begić u namjeri stjecanja  protivpravne imovinske koristi za sebe i druge, stučne i moralne zamjenili nestručnim, nemoralnim u sudijskim organizacijama kao što su trećerazredni Kapor, Banjac, Liščinski. Drugih logičnih objašnjenja nema. O moralnosti Begićeva i Kovačevićeva kontrolora suđenja Premijer lige BiH Radislava Kapora su progovorili traka i pečat Poreske uprave RS na Kaporovom poslovnom objektu koji mu donosi čistu godišnju dobit veću od 100.000 KM. Pečat PU je potvrdio da Kapor ne bira ni način ni sredstva za ”marku više” pa su na red za pljačku došla i sredstva građana kako bi se podmirili prohtjevi  Kaporovih  neporsednih pretpostavljenih u sudijskim i fudbalskim organizacijama.