Fudbaleri mrkonjićke Slobode u četvrtoj kontrolnoj utakmici poraženi su od Sloge iz Srpca (1:2).

Meč je odigran na igralištu u Bajincima, u gotovo nenormalnim uslovima za igru. U ravanopravnoj igri po očajnom terenu bolje su se snašli fudbaleri Sloge i stigli do pobjede. Za Slogu oba gola je postigao Kopanja, dok je strijelaca za Mrkonjićane opet bio novajalija Momčilo Amović.

U ovom meču prvi put za Slobodu je nastupio i napadač Milan Šakić, koji će biti udarana pesnica u proljećnom dijelu šampionata tima sa “Luka”.

Generalnu probu izabranici Milorada Glamočaka Kralja imaće 29. februara u Krupi na Vrbasu sa liderom Prve lige Republike Srpske, sastavom Krupe.

U stručnom štabu Slobode zadovoljni su igrom svih fudbalara, ali žale što su uslovi za igru bili očajni. Što se osjetilo u igri, jer Mrkonjićani pripreme realizuju na stadionu sa vještačkom podlogom Fudbalskog kluba Krupa i nisu navikli na loš teren.

Ohrabruje činjenica da se u tim vratio i mladi štoper Duško Mitić, koji je pauzirao zbog zdrvstevenih problema. Međutim, ljekarski nalazi su dobri i ovaj stameni momak ne mora se podvrgnuti hirurškom zahvatu.

– Dobro se osjećam. I nakon pauze od desetak dana ponovo sam spreman za igru. U Bajincima sam odigrao drugo polovrijeme i zadovoljan sam. Zadovoljan sam i igrom cijelog tima. Osjeća se novih duh u igri. I ako je suditi po igri u pripremnim utakmicama imamo dobru ekipu. Žao mi je što su uslovi za igru bili katastrofalni na terenu. To nas je sputalo da pružimo još bolju paratiju i ostavarimo povoljniji rezultat. Optimista sam i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva igrati dobro i dobrim rezultatima uhvatiti priključak sa vodećim ekipama – kaže Mitrić.

Fudbaleri Slobode odigrali su do sada četiri kontrolna meča. U Krupi su poraženi od Progresa 5:4, u Dereventi su pobjedili Tekstilaca sa 2:1, a u Banjaluci izgubili od Rudara Prijedora sa 3:0 i u Bajncima od Sloge iz Srpca sa 2:1.

Generalnu probu izabranici Milorada Glamočaka Kralja imaće 29. februara u Krupi na Vrbasu sa liderom Prve lige Republike Srpske Krupom.

Slobodan Dakić