Fudbaleri Mladosti iz Donje Slatine pobjedili su u 8. kolu Druge lige -grupa Zada u Šipovu Slobodu 2:0!

Vjerovatno rezultat ove utakmice ne bi bio ovakav da sudija Aleksandrar Jeftić iz Prijedora u 88. minutu nije poništio regularan gol Mrkonjićanima.

Bila je to brza kontra fudbalera Slobode, koju je golom krunisao debitant 16-godišnji Marko Nikić. On je primio dubinsku loptu i iz drugog plana utrčao u šesnestarac i po zemlji poslao loptu u gol Jovice Lakića. Na opšte zaprepaštenje svih na stadionu, pa i gostujućih fudbalera Jeftić je poništio pogodak zbog navodne ofsajd pozicije.

U suštni ni on sam ne zna, ali ni njegovi pomoćnici zašto su poništili gol i vjerovatno spriječili Slobodu da osvoji tri boda. Da tragedija bude još gora, glavni arbitar u 90 minutu nije svirao prekrašaj. Jedan od napadača Mladosti rukom je odnio loptu ispred štopera Slobode, a u nastvaku akcije Milan Simeunović ugurao loptu u mrežu Đure Kačevende.

I tu nije kraj, Jeftićevih grešaka. Utakmicu je produžio pet minuta.U poslednjim trenutcima meča dosudio je prekršaj za goste koji je samo on vidio. Loptu je nemjestio Perica Mičić i evrogolom savaladao Kačevendu. Bio je to strahovit šut, pored loše postavlnenog živog zida Slobde. Lopta je pogodila lijevu stativu gola Kačevende i odbila se u mrežu.

Sudijska trojka Aleksandar Jeftić, Bojan Džepina i Milan Basrak iz Prijedora loše je vodila utakmicu. Jednostavo osjetilo se da nisu dorasli da sude ovako značajan meč. Glavni sudija Jeftić, loše je procjenjivao sporne situacije. Uglavnom je svirao sve na šeteu fudbalera Slobode. Dozvoljavao je oštu igru gostiju i izležavanje na terenu fudbalera Mladosti. Svojim greškama drastično je oštetio Slobodu. Poslije meča se moglo čuti od svih prisutnih na stadionu da je sudijska trojka bila očajna, čak i od služebenih lica. I da je Slobodi poništen regularan gol i oteta pobjeda!

Međutim, gostujućim fudbalerima nema se šta zamjeriti. Borili su se i pokušavali iz kontranapada da ugroze gol Slobode. Bili su i miljenici sreće. S druge strane domaći fudbaleri imali su incijativu, ali u završnici su djelovali nemoćno. Osjećao se nedostatak centarfora Miloša Srdnovića, bez kojega je napad Slobode neproduktivan i neubojit.

Šef stručnog štaba Slobode Milorad Glamočak Kralj poslije meča bio je vidno utčen i razočaran porazom svoje ekipe.

– Nemam komentar! Šta da kažem? Sve ste vidjeli. Jednostavno sve ovo postaje bespredmetno. I liga i takmičenje! Naši problemi oko sastava tima, oko odigravanja utakmica – rekao je Glamočak.

Hvala Šipovu

U FK Sloboda zhavalni su rukovodstvu FK Gorica na ustupanju terena za odigravanje prevenstvenih utakmica.

-FK Gorica nam je izišao u susret. Žao nam je što smo njih i pedesetak gledalaca iz Mrkonjića i Šipova razočarali porazom. Sve ovo nam se ponavlja iz kola u kolo. Sudije(!?). Neke stvari ne želim da komentarišem – rekao je Milekić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić