U Istočnom Sarajevu odrana je svečana Akademija povodom 25 godina od osnivanja Odbojkaškog saveza Republike Srpske. Brojne zvanice, gosti, prijatelji najbolja su potvrda da je ovaj izuzetno popularni sport na najboljem putu da bude ono što je i preko Drine, u vrhu piramide najuspiješnijih. Povodom svečanog jubileja dodijeljena su i brojna priznanja zaslužnim, kako pojedincima, tako i ekipama, gradovima, medijima, institucijama…..

PLAKETA: najviše priznanje, dodjeljuje se za doprinos i
podršku razvoju odbojkaškog sporta u
Republici Srpskoj:

1. Ministarstvo porodice, omladine i sporta
Republike Srpske
Ovo priznanje se dodjeljuje na osnovu trajno dobre saradnje i podrške Ministarstva razvoju odbojkaškog sporta u Republici Srpskoj, podršku funkcionisanju Saveza, organizaciji odbojkaških kampova i drugih aktivnosti.

2. Odbojkaški savez Srbije
Priznanje se dodjeljuje za dugogodišnju uspješnu saradnju
prije svega na planu unapređenja organizacije, unapređenju stručnog rada, podršku organizaciji odbojkaških kampova i drugih aktivnosti. Posebno je značajno da ta saradnja za rezultat ima i razvoj i unapređenje saradnje Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine kao članica FIVB i CEV-a.

3. Zoran Gajić

Trenutno predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, ranije kao
odbojkaški stručnjak, trener i selektor sa izuzetnim rezultatima u kontinuitetu je podržavao funkcionisanje Odbojkaškog saveza Republike Srpske.
Predvodeći kao selektor reprezentaciju Savezne rebpublike Jugoslavije ostvario je prvi veliki uspjeh osvojivši bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti. Ovo je bio prvi korak ka uspjesima koji su uslijedili, zlatnoj medalji sa Olimpijskih igara u Sidneju i velikom broju odličja sa evropskih i svjetskih takmičenja.

4. Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore i veliki prijatelj odbojkaškog sporta u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. U neposrednoj saradnji i kroz podršku Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine u Balkanskoj odbojkaškoj asocijaciji pružio je pomoć koja je imala pozitivne efekte i za odbojku u Republici Srpskoj.

5. Željko Tanasković
Odbojkaš i odbojkaški radnik sa bogatom karijerom i izuzetnoim rezultatima. Član reprezentacije Savezne republike Jugoslavije koja je 1996. godine u Atlanti osvojila prvu olimpijsku medalju, tada bronzanu, što je bio temelj za sve uspjehe srpske odbojke koji su uslijedili. Čovjek koji je tu uvijek da pomogne u svakom pogledu za dobro odbojke u Republici Srpskoj. Veliki doprinos pružio je kao predsjednik Saveza za školski sport Srbije razvoju školskog sporta u našim prostorima.

6. Dragutin Ćuk, 

Tehnički direktor u Odbojkaškom savezu Srbije. Čovjek koji je obzirom na posao kojim se bavi uvijek tu da pomogne i Odbojkaškom savezu Republike Srpske i Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine, posebno u poslovima međunarodnih aktivnosti i realizaciji raznih projekata.

Zoran Avramović, čovjek porijeklom iz naših prostora,veliki prijatelj Odbojkaškog saveza Republike Srpske i odbojke u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, pružao nam je i pruža stalnu podršku, a posebno nam je pomogao u pripremi i organizaciji Evropskog prvenstva za kadete.

Ana Gajić,trenutno odbojkašica ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ sa kojim postiže velike takmičarske rezultate. NJena karijera je počela u ŽOK „Gacko“ gdje je takođe postizala visok nivo takmičarskih rezultata. Primjerna odbojkašica u svakom pogledu. U 2017.godini proglašena za najbolju odbojkašicu Republike Srpske i u akciji Glasa Srpske proglašena za sportistu godine u Republici Srpskoj.

Vladimir Vanja Grbić, proslavljeni odbojkaš, čovjeku koji nam je u kontinuitetu pružao podršku u radu sa mladima, organizaciji odbojkaških kampova, razvojnim projektima i drugim aktivnostima. Najveći dio uspjeha srpske odbojke vezan je za ovog čovjeka koji u svojoj kolekciji ima čak 13 medalja sa velikih svjetskih takmičenja, a najznačajnije su svakako zlatna sa Olipijskih igara u Sidneju 2000. godine i najsjajnije odličje sa Evropskog prvenstva godinu dana kasnije u Češkoj.

Darko Đuričković, čovjek čija je odbojkaška karijera  započela u Bosni i Hercegovini, koji nam je kroz svoje angažovanje u odbojkaškom sportu uvijek pružao pomoć i podršku, a naročito nam je jako mnogo pomogao svojim angažovanjem u organizaciji Evropskog prvenstva za kadete 2013.godine.

Jelena Blagojević, Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Aleksandar Okolić, Saša Starović,  odbojkašice i odbojkaši koji su ponikli u našim prostorima i prve odbojkaške korake ostvarili u klubovima članovima Odbojkaškog saveza Republike Srpske, koji su vremenom u skladu sa odbojkaškim pravilima promijenili sportsko državljanstvo i nastupajući za odbojkaške reprezentacije Srbije osvojili brojne medalje – bronzane, srbrne, zlatne, te na taj način afirmisali u odbojkaškom smislu odbojku Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

POSEBNO PRIZNANJE URUČENO JE ALEKSANDRU BORIČIĆU

PLAKETA: dodjeljuje se za postignute takmičarske rezultate  između 20 i 25 godina odbojkaškog sporta u
Republici Srpskoj:

1. Ženski odbojkaški klub „Bimal-Jedinstvo“ Brčko.
Dovoljno je reći da se radi o klubu koji postiže najbolje takmičarske rezultate u ženskoj konkurenciji i u cjelini u takmičenjima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, a i u međunarodnim takmičenjima.

2. Muški odbojkaški klub „Mladost“ Brčko.
Dugi niz godina klub koji postiže visoke takmičarske rezultate u okviru Odbojkaškog saveza Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, pa i u međunarodnim takmičenjima.

Povodom 25 godina odbojke u Republici Srpskoj zahvalnice se dodjeljuju za saradnju i podršku u razvoju odbojkaškog sporta u Republici Srpskoj:

1. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske

Pripadnici Ministarstva su uvijek sa nama kao podrška organizaciji utakmica i velikih odbojkaških događaja, angažovani po svojim profesionalnim standardima. Srećni smo što nikad nisu imali nikakav problem kada su u pitanju odbojkaška takmičenja, a uvjereni da i njihovo prisustvo preventivno tome doprinosi.

2. Grad Banja Luka i Grad Istočno Sarajevo
Koji su značajnu podršku dali razvoju odbojkaškog sporta u svom prostoru, podršku organizaciji velikih odbojkaških događaja. Kada je u pitanju Grad Istočno Sarajevo to je znak našeg priznanja i zahvalnosti i opštinama koje djeluju u okviru Istočnog Sarajeva.

3. Vlada Brčko Distrikta
Samo možemo da ponovimo da su klubovi iz Brčko Distrikta postigli visoke rezultate zahvaljujući tome što su dobili i dobijaju veliku podršku Vlade Brčko Distrikta. Zadovoljni smo što su tri kluba iz Brčko Distrikta članovi Odbojkaškog saveza Republike Srpske i ponosni na njihove rezultate. Kada je u pitanju Brčko Distrikt mi im dugujemo veliku zahvalnost i zbog toga što su davali snažnu podršku Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine, a ta podrška se neposredno manifestovala i u podršku Odbojkaškom savezu Republike Srpske.

4. Radio televizija Republike Srpske i Glas Srpske

Radio televizija Republike Srpske stalni je partner Odbjkaškog saveza. Ova medijska kuća na najbolji način prati sve aktivnosti u vezi sa odbojkaškim sportom, i promoviše rezultate naših klubova na domaćoj i međunarodnoj sceni, rad u kampovima u organizaciji Saveza i ostale projekte. Nadamo se da će naša saradnja u budućnosti biti još intenzivnija.

GLAS SRPSKE, dao je veliki doprinos afirmaciji odbojkaškog sporta u Republici Srpskoj, kroz izvještavanje o aktivnostima saveza, rezultatima klubova i uspjesima naših odbojkaša i odbojkašica. U manifestaciji „Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske“ odbojkašice, odbojkaši i odbojkaški radnici, zahvaljujući svojim uspjesima, gotovo uvijek imaju svoje mjesto.U dva navrata dvije odbojkašice su proglašene su najboljim sportistima Republike Srpske

5. Opština Gacko i Opština Modriča
Dvije lokalne zajednice koje u kontinuitetu daju podršku Odbojkaškom savezu Republike Srpske. Opština Gacko kroz podršku klubovima iz njihovog prostora i kroz finansijsku podršku Odbojkaškom savezu Republike Srpske. Opština Modriča je u periodu od 21 godinu pružila podršku klubovima iz Modriče i Odbojkaškom savezu Republike Srpske obezbijedivši smještajne uslove, razne oblike organizacione, tehničke i finansijske podrške za Odbojkaški savez Republike Srpske.