Pobjednik 17. turnira u malom fudbal u Mrkonjić Gradu je ekipa “Policajca”“” iz Banjaluke. Na turniru je učestovalo 52 ekipe u pionirskoj, juniorskoj, seniorskoj i kategoojii veterana. Turnir je organizovan u okviru svečanosti posvaćenih obilježavanju Dana opštine.

Ekipa Policajaca u zanimljivoj finalnoj utakmici savladala ekipu “Novi dom kod Miće” iz Mrkonjić Grada rezultatom 4:3. Bila je to dinamična i neizvjesna utakmica. Naime, ekipa “Novi dom” imala prednost od 2:0. Boljom igrom u drugom poluvremenu “policajci” su poravanali i preokrenili rezultat u svoju korist.

Golman “Policajca” Zoran Stanivuović, kaže da je turnir u Mrkonjić Gradu jedan od najkvalitetniji u regiji.

-Turnir u Mrkonjić Gradu je jedan od najposjećeniih turnira kod nas. Zadovoljan sam po pet put osvajanjem prvog mjesta na turniru. To je veliki uspijeh, a i moj uspijeh je što sam proglašen najboljim golmanom turinira – kaže Stanivuković.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Sabahudin Petak iz ekipe “Novi dom”, dok je najbolji golman Zoran Stanivuković iz ekipe “Policajac”, a najbolji strijelac Ahmed Bilak “Auto otpad” Bjelajce.

-Želim da kažem da je to bio jedan fantastičan turnir, na kojem je milina igrati. Velika je posjećenost, a sve ekipe su vrhunske. Zadovoljan sam što sam proglašen za igrača turnira, ali mi je žao što naša ekipa nije osvojila pobjednički pehar – kaže Petak.

Organizator turnira, na kojem su učestovale 52 ekipe je opština Mrkonjić Grad, uz tehničku pomoć Kluba malog fudbala “Policajac” i Kultuturno-sportskog centara “Petar Kočić”.

-Na turniru je učestovalo 52 ekipe u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te ekipe vetarana. Turnir je veoma značajan sportski događaj za Mrkonjić Grad, jer se i održava povodom Dana opštine – kaže član Organizacionog odbora turnira Borislav Šarić.

Načelnik opštine Dragan Vođević, kaže da je veoma važno što je turir vrhunskog kvaliteta.

-Želim da kažem da smo mi u lokalnoj zajednici ponosi na činjenicu koliko ekipa učestvuje na turniru, ali i na veliku posjećenost – kaže Vođević.

Za najuspiješnije ekipe i pojedinice obezbjeđene su diplome i pehari. Nagradni fond je iznosio 10 hiljada maraka.

Tekst i foto: Slobodan Dakić