Bokser Sandro Poletan pokraden je u polufinalnom meču na Balkanskom Prvenstvu u Zagrebu!

U kategoriji do 75 kg Poletan je za protivnika imao hrvatskog reprezentativca Ježeka Noa. Borba je završena pobjedom Noe 3:2. Od pet sudija, dva Albanca, jedan Makedonac, jedan Crnogorac i jedan iz Republike Srpske glasali su tako što su Albanci (a šta drugo očekivati) i sudija iz Srpske dodjelili pobjedu Hrvatu, a sudija iz Makedonije i Crne Gore Sandru Poletanu!

Bilo bi smiješno da nije žalosno. “Ko će kome ako neće svoj svome” narodna izreka se jos jednom potvrdila. Sudija iz Istočnog Sarajeva Bojan Teletina, koji se nikada nije bavio olimpijskim boksom nego kik-boksom, polagao je na Balkanskom prvenstvu u Zagrebu za AIBA 1. * sudiju. Dovoljan motiv poltronskog ponašanja prema domaćem takmičaru. Isti trojac sudija je oštetio i drugog reprezentativca Srbije Nenada Jovanovića, koji je takođe poražen 3:2 u korist protivnika. Hrabri pripadnik MUP-a Srpske nije imao hrabrosti dati glas Poletanu, koji važi za najboljeg i najperspektivnijeg takmičara na prostoru bivše države.

Teletina je poništio sav rad, trud i znoj koji je Poletan uložio na pripreme za zlato na Balkanskom prvenstvu. Satisfakcija ali samo lična je kada su bokseri Hrvatske čestitali Sandru i potvrdili da je bio bolji za nijansu od Ježeka. Još jednom se pokazalo da na ovim prostorima do uspjeha važi ona latinska “Per aspera ad astra”. Poletanu ostaje da se izdigne iznad vremena i prostora jer tamo gore u Evropi ovakvi ne bi čuvali ni telad (vjerovatno ima veze sa prezimenom), a kamo li sudili na Balkanskom Prvenstvu…