Pred početak prvenstvene utakmice trećego kola Druge lige-grupa “Zapad”, u Šipovu između Gorice i Borca iz Šamca (7:0) priređena je mla svečanost na kojoj je predstavnik kluba Grujo Malinović, Tamari Đapa uručio dres Fudbalskog kluba Gorica. Na dresu se nalazi natpis “šampioni”, jer je Gorica u proteklom šampionatu bila prvak Regionalne lige, čime je obezbijedila plasman u viši rang. S druge strane Tamara Đapa je klubu poklonila dres reprezentacije BiH, u kojem je nastupala na Evrpskom prevnstvu u Beogradu.

Ovaj gest uprave šipovačkog drugolišaša naišao je na opšte odobravanje sportske javnosti u Šipovu, ali i više od hiljadu ljubitelja fudbala koji se okupili na stadionu da prate meč Gorica-Borac.

Naravno, prijemu i poklonu obradovala se i Tamara Đapa, reprezentativka BiH, koja je sa tom selekcijom učestvovala na Evropskom prvenstvu u odbojci u Beogradu.

-Obradobala sam se dresu Gorice, jer mi svi u Šipovu navijamo za svoj klub. Srećna sam što su se plasirali u Drugu ligu i kako vidim odlično igraju. Dobro je to za sport u Šipovu, jer će sada u našem gradu moći pratiti kvalitetne drugoligaške ekipe. Iskoristila sam priliku da upravi kluba čestitam na plasmanu u Drugu ligu i poklonim dres reprezentacije BiH, u kojem sam igrala na Evropskom prvenstvu. Za mene je to bilo veliki doživljaj i iskustvo, da učestvujem na jednom velikom takmičenju i da se nadmećemo sa najboljim reprezentacijama Evrope. Učešće na Evropskom prvenstvu mnogo će mi značiti u nastavku karijere, ali i planovima da se po okončanju karijjere posvetim trenerskom poslu – kažeTamara.

Potpisnik ovih redova imao je priliku da prije mnogo godina razgovara sa Tamarom za RTRS, kada je ona počinjala karjeru u ŽOK Pliva u Šipovu. Skupa sa svojom sestrom Tijanom, sa kojom zajedno igra u „Voleju“ u Banjaluci. Još tada se vidjelo da je vanserijski potencijal i da će biti vrhunska odbojkašica.

-Sjećam se toga mog prvog razgovora za medije. Imala sam tremu veliku. Pamtim da ste mi tada rekli da ću jednog dana igrati za reprezentaciju. Bili ste u pravu- kaže Tamara.

Bilo je to tako prilikom našeg prvog susreta i razgovora. Dobro sam sve predvidio, s tim da sam mislio na reperezentaciju Srbije. Međutim, veliko je priznanje igrati i za BiH reprezentaciju u odbojci.

Tamara kaže da ima veliku podršku od porodice i svoje sestre Tijane i da je ona njoj pripadaju ogromne zasluge za njen odlazak na Evropsko prvenstvo.

-Nas dvije smo već dugo skupa i zajedno igramo. Ona mi je velika podrška i jer je iskusnija od mene. Sjano se slažemo na terenu i van terena.Ponosna sam na nju i vjerujem da ćemo uskoro skupa zaigrati u reprezentaciji- kaže Taša kako je polurano svi zove.

I vjerujem da će tako i biti, da će sestre Đapa igrati skupa i u reprezentatvnoj selekciji.

Do tada Tamari ostaje da dominira na odbojkaškom teren na mjestu tehničara, da stavi tačku na studiranje na Fakultetu za sport i da diplomira.I da dobije trenersku dplomu i licencu da može biti odbojkaški trener i voditi premijerligaške odbojkaške ekipe.

Uz sve uspjehe koje postižu na sportskom i obrazovnom polju sestre Đapa su svojevrsni sportski ambasadori Šipova, grada koji je iznjedrio brojne vrhunske sportiste koji su nosili ili još uvijek nose dres reprezetnatcije Srbije.

Tekst i foto: Slobodan Dakić