Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović podržao je danas reprezentaciju Srbije u sjedećoj odbojci u kojoj su i reprezentativci iz Srpske, a dio njih su ratnih vojni invalidi.
– Posebno mi je drago što su se opredijelili za sport. Oni su u ratu pokazali da imaju veliku hrabrost, a sada su pokazali i da imaju veliko sportsko srce – rekao je Milunović na konferenciji za novinare Saveza sjedeće odbojke Republike Srpske održane u Laktašima povodom priprema reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci za Evropsko prvenstvo koje biti održano od 11. do 21. jula u Mađarskoj.

On je naveo da resorno ministarstvo svake godine pomaže Savez sjedeće odbojke Srpske i da će tako i nastaviti.

– Registrovano je 12 klubova, od kojih je osam aktivno i učestvuje u takmičenjima i kroz ovaj sport prolazi oko 200 invalida. Želim da pripreme proteknu u vedrom sportskom i prijateljskom duhu i da nam donesu medalju iz Mađarske – poručio je Milunović.

Pomoćnik ministra za sport Srpske Dragan Jaćimović poželio je članovima reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci uspjeh na predstojećem takmičenju i dodao da su Laktaši dobar domaćin tokom priprema za važno evropsko takmičenje.

Načelik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da mu je posebna čast što je reprezentacija Srbije odabrala ovu lokalnu zajednicu za pripreme u kojoj treba da se osjećaju kao kod kuće.

– Trudimo se da pomognemo sjedeću odbojku u skladu sa mogućnostima. Ponosni smo na odbojkaški klub invalida i način na koji doživaljvaju sport, kako su angažovani u sportu, ali i ukupnom društvenom životu – rekao je Karapetrović i poželio reprezentaciji Srbije uspjeh na Evropskom prvenstvu.

Predsjednik Saveza sjedeće odbojke Srbije Miroljub Bogdanović rekao je da sjedeća odbojka paraolimpijski sport u kojem može da se ostvari nešto dobro uz veliki rad, kao i podršku Republike Srpske i Srbije.

– Najvažnije je što se zajedništvo Srpske i Srbije u ovom dijelu pokazuje na najbolji način i želimo da to napreduje – rekao je on.

Generalni sekretar Saveza sjedeće odbojke Srpske Zoran Ješić zahvalio je za podršku Milunoviću jer je shvatio koliko je ovo značajna sportska priča, ali i najbolji vid psihofizičke rehabilitacije lica sa invaliditetom.

– I Ministarstvo sporta bilo je u početku u ovoj priči. Nažalost, budžet za sport lica sa invaliditetom je smanjen, ali se nadam da ćemo se rezultatima i aktivostima izboriti za više sredstava – rekao je on.

Novinarima su se obratili i direktor reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci Slobodan Jovandić, član Izvršnog odbora Saveza sjedeće odbojke Srpske Dragan Dostanić, selektor reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci Darko Pepić, kapiten Stevan Crnobrnja, te reprezentativac Aleksandar Cvijanović.