Novi Grad je ove godine domaćin osmog izdanja košarkaškog kampa Basketball camp Novi Grad 2023. Organizator je KK Sloboda 73.

Na kampu će u naredna četiri dana učestvovati preko 150 dječaka i devojčica iz Novog Grada, Prijedora, Kozarske Dubice, Kostajnice, Banja Luke, Bosanske Krupe, Velike Kladuše i inostranstva.

Promoter kampa je nekadašnji reprezentativac BiH i igrač vršačkog Hemofarma, sarajevske Bosne i drugih klubova, Saša Vasiljević.

Sa djecom će ove godine raditi Nenad Ćuk iz OKK Sloboda Tuzla, zatim Siniša Šolaja, trener prijedorskih Hantersa, te Mirko Mijailović, trener mlađih kategorija FMP-a, ali i Zoran Petrović, dugogodišnji trener Sloge iz Kraljeva.

Učesnici kampa ove godine radiće na tri terena, u Sportskoj dvorani u Novom Gradu, te na vanjskom terenu KK Sloboda 73 i u Osnovnoj školi Vuk Karadžić.

Pored rada na taktičko-tehničkim elementima, za sve učesnike kampa biće organizovana takmičenja u šutiranju i raznim igrama. Kroz novogradski kamp u prethodnih sedam izdanja prošlo je više od 1.000 djece.