Na drugoligaškom “istoku”, do kraja sezone ostalo je još pet kola.  Napredak iz Donjeg Šepka ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano brčansko Jedinstvo, koje ima i utakmicu manje. Realno, Napredak je nadomak povratka među prvoligaše, ali samo na prvi pogled.

Prema našim izvorima, Napredak sigurno neće biti novi prvoligaš, jer su pregovori o predstavniku “istoka” uveliko u toku.

– Napredak neće ići u Prvu ligu RS, bezobzira i ako bude prvi, nego se vrši trgovinu ko će imati najviše “argumenata” da postane prvoligaš iz Druge lige RS, grupa “istok”. Javna je tajna da je početna cijena 30.000 maraka i da su pregovori u poodmakloj fazi sa Jedinstvom iz Brčkog, Famosom i Leotarom i od njih treba tražiti novog prvoligaša – kaže naš dobro obaviješteni izvor sa “istoka”.

On dodaje da Fudbalski savez Republike Srpske aminuje ovakve stvari, u čemu posebno prednjače upravo Napredak iz Donjeg Šepka i Jedinstvo iz Žeravice, predsjednika Mile Kovačevića.

– Ovakve stvari ne dešavaju se ni u Zanzibaru. Ekipa osvoji prvo mjesto i neće u viši rang, Napredak je već dva puta tako nešto uradio, a Jedinstvo iz Žeravice jedanput. U takvim slučajevima, ekipa ide u najniži rang, a ne da i dalje igra u istom rangu. Tako nešto može samo u Republici Srpskoj, gdje je predsjednik saveza Mile Kovačević, a generalni sekretar Rodoljub Petković, ističe naš izvor.

On navodi, da istražni organi trebaju da ispitaju brojne malverzacije.

– U Italiji, kada su u pitanju ovakve stvari, i velikane pošalju u niži rang, a kod nas se to ne smije uraditi sa ekipama iz Donjeg Šepka i Žeravice, jer su zaštićene “vrste”. Prije par godina, Napredak je ovjerio ljekarske preglede u Srbiji, pa je sve zataškano i bez reakcije Saveza. Zato je predsjednik Napretka Radivoje Lazarević, inače diplomirani pravnik, visokopozicionirani predstavnik FSRS u zajedničkim organima FSBiH, gdje “pravno” tumači propise, a sve za rad održavanja ove garniture ljudi u FSRS, zaključuje naš izvor.

Na žalost, sve je u FSRS moguće, dok ga vodi dvojac Kovačević-Petković, a zbog takvih “stručnjaka” odavno su svi digli ruke od nas i postali predmet ismijavanja.