Derventski prvoligaš Tekstilac ne posustaje sa sklapanjem tima za narednu sezonu, a paraf na novi ugovor stavio je sada već iskusni bek Dušan Marić, koji će od ove sezone ući i u stručni štab Marka Stojića.

Pored toga što će igrati, Marić koji je licencirani fitnes instruktor biće i kondicioni trener ekipe.

-Lako smo se dogovorili i drago mi je što smo produžili saradnju. Zadovoljstvo mi je što ću ovaj put pomoći ekipi i kao kondicioni trener, te doprinijeti fizičkoj spremi cijele ekipe – rekao je novi član stručnog štaba ekipe sa Ukrine.

Na opšte zadovoljstvo još godinu dana u klubu će ostati i kapiten i iskusni golman Dejan Plisnić, koji iza sebe ima 16 prvoligaških sezona, dvije godine igranja u Premijer ligi  i četiri drugoligaške sezone.

-Bio sam u nedoumici da li okačiti kopačke o klin ili ne, ali zdravlje me dobro služi i odlučio sam i narednu sezonu biti u ekipi. Tu sam da pomognem klubu sa svojim iskustvom. Zadovoljan  sam sa prethodnom sezonom kako sam odigrao, bez primljenog gola na proljeće na domaćem terenu , a na strani po jedan gol, izuzev predzadnjeg kola u Janji – rekao je Plisnić.

Pored Plisnića, mozak ekipe Dervenćana Vladanko Komlenović ostaje i dalje u plavom dresu.

-Nemam šta puno reći, nikada nisam krio zadovoljstvo saradnjom sa ljudima iz kluba, pa tako ni sada. Na obostrano zadovoljstvo nastavljamo dalje. Nadam se da ćemo uz par pojačanja, ponovo biti u samom vrhu – zaključio je Komlenović.

S. ŽIVANIĆ