Za kraj fudbalske jeseni fudbalere Borca očekuje gostovanje u Mostaru kod aktuelnog šampiona i lidera prvenstva ekipe Zrinjskog.

U Borčeve redove vraćaju se Goran Zakarić, Marko Gajić, Benjamin Tatar i Nikola Andrić, a stručni štab neće moći da računa na Amara Begića i Dinu Ćorića.

Sa minula dva gostovanja borčevci su se vratili sa šest osvojenih bodova, a želja im je, kažu, da seriju odličnih rezultata nastave i Mostaru i da najbolji mogući način završe jesenji dio sezone.

Ipak, svjesni su i kome idu goste, pa na račun Zrinjskog stižu i rijeli hvale zarad ostvarenog na terenu, ali Vinko Marinović uzda se i u formu svoje ekipe

– Zrinjski je na prvom mjestu i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Sa druge strane i mi smo u zamahu, u dobroj smo formi i ukoliko ponovimo minula izdanja, a pogotovo ono protiv Željezničara imamo pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. Neće biti lako. Očekuje se kiša u nedjelju i vjerovatno će biti težak teren za igru. Raduje nas i što nam se vraćaju igrači koji su bili van stroja zbog žutih kartona tako da imamo još veću širinu u igračkom kadru za ovu utakmicu rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Umor je prisutan, ali nije alibi. Fudbalerima Borca ne manjka motiva da u Mostaru pokažu svoje najbolje lice i da dobrom igrom krunišu finiš jesenjeg dijela sezone.

– Ostvarili smo dvije teške pobjede na gostovanjima, napravili smo dobru uvertiru za derbi sa Zrinjskim i sve to nam daje za pravo da se nadamo da možemo da osvojimo tri boda. U ovu utakmicu, kao i u svaku do sada, ulazimo maksimalno ozbiljni i skoncentrisani od prve minute, od same pripreme, pa do završetka. Izvukli smo maksimum iz zadnje dvije utakmice, ali smatram da moramo da damo i taj posljednji dašak snage i da pokušamo da osvojimo tri važna boda pred odlazak na pauzu – istakao je Nikola Ćetković, čuvar mreže banjalučkog premijerligaša.

Derbi 19.kola m:tel Premijer lige BiH na programu je u nedjelju, 20.novembra, sa početkom u 15.00 časova, a sa centra ekipe će povesti Mirza Kazlagić iz Cazina, pomagaće mu sarajlije Amir Kadrić i Muamer Čaušević. Delegat je Goran Mikanović iz Prijedora, a kontrolor suđenja Midhat Arnautović iz Tuzle.