Gostovanje Mile Kovačevića, predsjednika FSRS na zrenjaninskoj televiziji u emisiji “Bez ustručavanja” zatalasalo je javnost pogotovo u Republici Srpskoj, jer toliko neistinitih podataka iznesenih u 90 i nešto minuta odavno nije viđeno!

Već smo pisali o nekim lapsusima Kovačevića, i te “bisere” možete pogledati na ovom linku….https://pravdabl.com//skandalozno-mile-kovacevic-porucio-izmedju-srbije-i-bih-biram-ovo-drugo/

……a da bi sve intrepretirali javnosti trebalo bi nam mnogo više prostora nego što to ovaj portal ima!

A, mi smo izdvojili još dva “lapsusa”, a mi mislimo neznanja prvog čovjeka fudbala Srpske, jer u tim rečenicama “potkačio” je i Fudbalski klub Borac, klub prema kojem je godinama unazad pokazivao silnu mržnju, koju je iznenada pretvorio u “veliku ljubav”. Možda danas i voli Borac, ali o njemu nezna ništa!

Pričajući o uspjesima fudbala Srpske prije Otadžbinskog rata, Kovačević je “morao” se dotaći i istorijskog uspjeha Borca i pobjede u finalu Kupa Maršala Tita, 11. maja 1988. godine.

-Borac je pobijedio Crvenu zvezdu na “Marakani”– reče Mile i osta živ. Netreba biti preveliki ljubitelj fudbala pa znati da su se sva finala Maršala Tita igrala na stadionu JNA (danas stadion Partizan). “Marakana” jeste blizu, ali finala se tamo nisu igrala…..

Pogledajte ovaj biser u vremenskom intervalu 18:05.

Drugi biser dolazi o početku takmičenja na prostoru Srpske.

Prvi šampion Srpske bio je Borac – ponovo lupi Mile i osta živ, pa onda potkrepljujući tu svoju tvrdnju doda još: “Pa, to je sasvim prirodno, Borac je najveći klub, dolazi iz najvećeg grada Banjaluke, političkog, pa i sportskog centra Republike Srpske”!

Sve bi to bilo u redu da je to zaista bilo tako…..

Jer prvi šampion Republike Srpske bio je Boksit iz Milića, potom Rudar Ugljevik……a Borac dolazi tek 2001. godine.

A Mile je pričao o 1994. godini.

0vaj biser pogledajte u vremenskom intervalu 44:30.