Na našu adresu stiglo je pismo predsjednika PFS Banjaluka Draška Ilića upućeno svim klubovima područja nakon poslednjih dešavanja, a poslije suspenzije od strane FSRS.

Pismo objavljujemo u orginalnoj verziji…….

 

 

Draško Ilić
Predsjednik PFS Banja Luka

Klubovima PFS Banja Luka

PREDMET: Obavijest

Poštovani,

Na mjesto predsjednika PFS Banja Luka izbran sam vašom voljom 2007. godine, pa sve do danas sam na tom mjestu. Ovo pismo vam pišem iz razloga što ste me svih ovih godina jednoglasno podržavali da vas predstavljam i zastupam. Napominjem, da za sve vrijeme mog presjedovanja, nikada nisam uzep niti marku, naplatio dnevnicu, putni trošak, ili ručak na račun PFS Banjaluka. A Svoj posao sam radio iz ljubavi prema banjalučkom fudbalu, stavljajući se svima 24 časa na raspolaganje. Kako prvog, tako i ovog dana, a kao rezultat imamo da je PFS Banjaluka po svim paramterima najorganizovaniji i najbolji savez ne samo u Republici Srpskoj, već i u BiH.  

Vjerujem da ste upoznati sa suspenzijom od strane FS RS na čelu sa Milom Kovačevićem i da sam se tim povodom nekoliko dana javno obraćao vama članicama, a i sportskoj javnosti, zbog svega što se čini i meni i vama kao i ostalim sportskim radnicima grada Banja Luka.

Zbog takve odluke FS RS i njihovog predsjednika koji već više od 10 godina čini odmazdu prema svemu što čini fudbalsku Banju Luku, odlučio sam potpuno zamrznem svoj rad u organizaciji FS RS po svim mogućim angažmanima, sve dok je aktuelno rukovodstvo na vlasti.

Tokom prethodnog perioda, trudio sam se da vam dam sve što je moguće sa moje strane i da vam pomognem u onome što je realno i u granicama mojih moguućnosti.

Za vijeme svog mandata više puta oslobađali smo vas od potraživanja koje je PFS Banja Luka imao prema vama, nagrađivao klubove i pojedince svake godine, vršio usluge jeftinije od bilo kog drugog saveza (kotizacija, registracija, službena lica), a posljednji primjer je gdje smo oslobodili klubove velikih troškova plaćanja preregistracije i to jedini u BIH. Branio sam vas u granicama svojih mogućnosti i svojih organa od svega onog što je dolazilo sa višeg niova.

Želim vas definitivno obavijestiti o mom stavu da potpuno prestanem da se bavim poslovima koji su vezani za fudbalsku organizaciju, a činim to ne zbog vas koje poštujem i cijenim, već zbog pojedinih dešavanja od strane fudbalskih radnika (nefudbalskih radnika) koji su od trenutka kad mi je Kovačević izrekao suspenziju i uklonio me godinu dana (nepravosnažno), a pojedinci iz Banje Luke požurili su u krilo ”velikom voždu”, onome koji je uništio fudbal RS, da mu se dodvoravaju i da kupuju svoj fudbalski život od čovjeka koji je učinio zločin nad fudbalom RS i Banje Luke.

Nije me to iznenadilo od pojedinaca koje nikad nisam ni prihvatao kao prave fudbalske radnike već koristoljubce od fudbala, da tako nešto mogu uraditi. Napominjem da se ovdje radi o nekim bivšim i dotrajalim sudijama, službenim licima koji su nekada obnašali neke od funkcija i jedne grupe nesposobnih predsjednika pojedinih fudbalskih klubova, koji nemaju identitet i koji su svoje klubove odavno sahranili i uništili u njima budućnost fudbala, a danas misleći da će priofitirati tako što lete na poziv Mile Kovačevića i stavaljaju mu se na raspolaganje da zaokrenu jednu ispravnu politiku PFS Banja Luka koja je zastupala i njihove interese i stvalara identitet Banje Luke kao fudbalskog područja.

Sad kad sam donio ovakvu odluku da se poslije situacije u kojoj se svi nalazimo i koja je ružna i loša i kroz koju trpimo torturu Mile Kovačevića i njegovih saradnika, uklanjajući naše sudije koje ne delegiraju nekoliko kola, uklanjajući sportske radnike iz Banje Luke na čelu sa mnom, bićete prinuđeni da zauzmete novi kurs za koji se nadam da neće biti podanički i kukavički, te da to neće biti predaja zlotvorima koji fudbalsku Banju Luku uništavaju godinama. Ne dozvolite da s vama manipulišu pojedinci koji vas ovih dana okupljaju i žele da se stave na čelo PFS Banja Luka.

Vi , predstavnici klubova PFS Banja Luka, vaše skupštine, izvršni odbori i najbitniji ljudi koji vode klubove uključite se u kampanju koja je očigledno počela mojim udaljavanjem iz organizacije i izaberite provjerene, kvalitetne i najbolje ljude iz sredine da vas u narednom vremenu prestavljaju i štite u fudbalskim okvirima na području BL i šire.

Nadam se da ćete moje poruke shvati u najboljoj namjeri i da nećete dozvoliti da padnete u kandže onih koji će gledati samo lične interese, a vas nikada neće uvažavati niti vam pružiti ono što vi zaslužujete. Ja poslije ovog svega iako više neću biti član ovakve organizacije, nastaviću sve do kraja, dok ne promijenim politiku fudbalskog saveza, da vodim svoju ličnu borbu i da vas oslobodim ovih zlotvora koji su na sceni i koji nam ne daju ni najmanje šanse da fudbal na našim prostojima razvija se i postoji.

Moje pismo ima cilj da Vam se zahvalim prije svega na desetogodišnjoj saradnji koja je uvijek išla prije svega u interesu klubova, nikada, ili rijetko pojedinca. I na tu činjenicu sam ponosan, jer znam da sam mnogima pomogao na razne načine da prebrode svoje najteže trenutke, pa čak i da se ne ugase. I dalje sa čvrstom vjerom u pobjedu i pravdu koja je na dohvat ruke, želim Vam svaku sreću, još uvijek vaš predsjednik

S poštovanjem,

Predsjednik
Banja Luka Draško Ilić, s. r.
Dana 09.09.2018. godine