Odluka IO FSRS da prvak ne može više da izmišlja razloga ne ulaska u viši rang, obradovala je fudbalsku javnost. Smisao sporta je borba za pobjedu, za gol više, a nikako da se “naplati” ustupanje titule. Međutim, brojne nepravilnosti još uvijek postoje i ukoliko se želi dobro fudbalu u Srpskoj, mora se uhvatiti u koštac s njima.

Priča dolazi iz PFS Bijeljina. Naime, IO PFS Bijeljina donio je Propozicije takmičenja u Četvrtoj ligi, na svojoj sjednici održanoj 11.07.2019. godine, po kojoj svaki klub, da bi počeo utakmicu mora imati 11 fudbalera, odnosno 18 igrača u zapisniku.

Ovim su se Semberci postavili iznad FSRS, FSBiH, ali i UEFA i FIFA, mijenjajući Pravila fudbalske igre. Bord FIFE je donio Pravila fudbalske igre, gdje u pravilu br. 3 jasno piše – “utakmica ne može početi ili se nastaviti ako svaka ekipa nema 7 igrača”. To je potvrđeno i Pravilnikom o fudbalskim takmičenjima FSRS, u članu 40. Međutim, to ne važi za PFS Bijeljina, koji je su postali “inovatori” i mijenjaju Pravila fudbalske igre po svom nahođenju.

U 11. kolu Četvrte lige PFS Bijeljina, grupa “Posavina”, na utakmici Mladost 2003 (Popovo Polje) – Slijepčevići, koja se trebala odigrati 03.11.2019. godine, delegat utakmice, poštujući “sporne” Propozicije, nije dozvolio početak utakmice, jer domaća ekipa je imala “samo” 10 fudbalera. Nakon mjesec dana, 03.12.2019. godine, komesar za takmičenje je utakmicu registrovao službenim rezultatom 3:0 za goste. Mladost 2003 se žalila na navedenu odluku, 09.12.2019. godine, upravo na činjenicu da su aktima FIFA i FSRS jasno precizirano da je sedam igrača, najmanji broj za početak utakmice.

Proljećni dio prvenstva je na pragu, a odluke po žalbi još nema, jer su nadležni u PFS Bijeljina zalutali u lavirintu i sada je teško da mogu naći izlaz.