Područni fudbalski savez Banja Luka, jedan od sedam konstituenata Fudbalskog saveza Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem u periodu od oktobra 2018 godine do danas uspješno realizuje ciljeve koji su dolaskom novoizabranog predsjednika PFS Banja Luka prije šest mjeseci prioritetno uvrštene u proces donošenja odluka. Svojim dolaskom na čelo Područnog fudbalskog saveza Banja Luka, Vico Zeljković obećao je smanjiti obaveze klubova te maksimalno pomoći klubovima članovima Saveza.

Navedeno obećanje na sjednici Upravnog odbora 22. 2.2019 godine potrijepljeno je donošenjem odluke o pomoći klubovima članicama PFS Banja Luka, a sastoji se iz sljedećeg:

  1. Klubovima Prve lige FS RS, odobrava se novčana pomoć za kotizaciju u iznosu od 50%, tj. 4000,00 KM (četirihiljade) po klubu.
  2. Klubovima Druge lige FS RS, odobrava se novčana pomoć za kotizaciju u iznosu od 50%, tj. 2000,00 KM (dvijehiljade KM) po klubu.
  3. Klubovima Regionalne lige FS RS, odobrava se novčana pomoć za kotizaciju u iznosu od 50%, tj. 1000,00 KM (hiljadu KM) po klubu.
  4. Klubovima Područne lige Banja Luka, odobrava se novčana pomoć za kotizaciju u iznosu od 50%, tj. 250,00 KM (dvijestotinepedeset KM) po klubu, te 100,00 KM (stotinu KM) za svaku odigranu domaću utakmicu – po osnovu troškova službenih lica.

Pomoć se realizuje u nekoliko tranši, kako obaveze dospijevaju, a u prošlom mjesecu, tj za mart, realizovano je 13.850 KM

Ukupan iznos odobrene pomoći klubovima je 42. 850 KM, što je prethodnih godina gotovo ravno godišnjem budžetu Saveza.

Odluka i realizacija iste,  kako bi se klubovi PFS Banja Luka pomogli u radu, biće u narednom periodu realizovana i uz sponzorstva. Ukupno 26 klubova Područnog fudbalskog saveza Banja Luka osjetiće olakšice u budućem radu, a ova odluka i njena realizacija jedinstvene su, jer ih do sada niko nije pokretao ni realizovao.