Stefan Savić, svoj hljeb zarađuje u Crnoj Gori, tačnije u prvoligašu Petrovcu.

Ovaj visoki banjalučanin iak mu je tek 25 godina, ima poprilično iskustvo iza sebe, a i sam vjeruje da su oni “pravi” fudbalski dani, tek pred njim.

– Poslije ispadanja Krupe iz Premijer lige BiH, preselio sam se u Čapljinu. Za polusezonu odigrao 12 utakmica, bio standardan, ali nekako sam osjećao da mogu, više, bolje, jače….Upoznao sam drugara, koji me spojio sa ljudima u Crnoj Gori, gdje sam kao prilično anoniman igrač trebao doći na probu. Prijateljska je bila protiv podgoričke Budućnosti, i prema riječima svih ljudi u klubu oduševio sam ih sve, pa sam odmah potpisao na godinu i po – priča Stefan Savić, koji je kao i svi imao pauzu izazavanu virusom korona, ali šampionat Crne Gore je nastavljen, a Savić se ustalio u ekipi:

– Za sad sam prezadovoljan, ekipa je odlična, gradić prelijep i što je veliki plus živim na moru. Izborio sam se za svoj status, i za sada ne razmišljam o bilo kakvom drugom angažmanu. Kad ugovor istekne, možda negdje inostranstvo, ali preda mnom je nova sezona, puna izazova – naglašava Savić.

Stefan je prošao kompetnu omladinsku školu Borca na Gradskom stadionu.

– Kao junior potpisao sam za prvi tim ugovor na četiri godine. Najljepši period života sam proveo na Gradskom stadionu, oko 13- 14 godina ukupno. Mnogo prijatelja sam stekao dok sam nosio dres Borca. Da ljubav prema klubu bude veća, ne krijem ni činjenicu da sam na Istočnoj tribini, sa svojim drugarima koji su i sad dio navijačke priče, proveo par godina. Ako nisam u kombinaciji za utakmicu odmah idem da navijam za drugare iz svlačionice – priča momak koji je u Borcu stekao ime, ali ne i afirmaciju.

Prisjeća se Savić tih nesrećnih vremena po banjalučki fudbal.

– Nakon ispadanja iz lige i nešto slabije minutaže otišao sam u mrkonjićku Slobodu, i igrom slučaja u Kup utakmici sa Krupom postižem dva pogotka, kojim ih izbacujemo iz tog takmičenja. Uslijedio je poziv Buce Ilića, koji me je još od ranije pratio, i bez razmišljanja obreo sam se u Krupi na Vrbasu. Proveo sam tri odlične sezone, igrao Premijer ligu BiH, finale Kupa BiH, bili smo na korak od Evrope. Dosta lijepih i emotivnih momenata. Izdvojio bi postizanje pogotka na Gradskom stadionu u četvrtfinalu kupa BiH sa Borcem. Taj gol ću pamtiti čitav život, jer su u tom trenutku bile posebne emocije koje niko nije doživio pogotovo u to vrijeme dok su Krupa i Borac bili da kažem ljuti rivali – prisjetio se Stefan Savić, lijepih, ali i teških trenutaka kroz karijeru….