Iako nije pobjedio na poslednjim izborima za predsjednika FSRS Petar Jelić je bio bliži nego ikada. Nije prihvatio ruku pobjednika i dalje je nastavio da se sa bori za svoje ideale.

Poslednju posjetu imao je na “Marakani”. kada je u srdačnom razgovoru ćaskao sa Draganom Džajićem i Zvezdanom Terzićem. Izvori bliski Jeliću ističu da posjeta nije bila slučajna, i da je pored “crveno-belih” imao i veoma konstruktivne razgovore sa čelnicima FS Srbija, Slavišom Kokezom i Zoranom Lakovićem, a sve u svijetlu posjete predsjednika UEFA, Aleksandra Čeferina. “Šuška” se da čelnici Srbije uveliko lobiraju da iz Niona stigne vijest da se poništavaju izbori na svim nivoima pod ingerencijom FSRS! Možda i u tom svijetlu treba gledati nedavno otkazivanje prijateljske utakmice kadetskih selekcija Srbije i Republike Srpske. Bez obzira koliko iz Banjaluke stizali pomirljivi tonovi, čini se da odnosi na relaciji FS Srbija – FSRS nikada nisu bili na nižim granama.

I naredna Skupština FSRS zakazana za 28. aprila mogla bi biti i te kako burna. Jelić joj neće prisustvovati, ali njegov duh leleja Alejom Svetog Save svakodnevno. nekima se priviđa, a fudbaskoj većini doziva, da pravi čovjek konačno sjedne gdje mu je i mjesto, u fotelju predsjednika FSRS.