Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Doboj Petar Jelić ovih dana obilazi klubove u dobojskoj regiji uručujući im sportsku opremu i rekvizite. Tako se ovaj mladi fudbalski radnik drži datih obećanja da će pomoći kolektivima u njihovom egzistiranju. Sada je boravio u Brodu.

Predsjednik PFS Doboj Petar Jelić nastavio je svoju misiju dobrote. I realizacije datih obećanja. Klubovima je smanjio kotizaciju za 50%, a sada po opštinama dobojske regije krstari i dijeli sportsku opremu. Na red je došao Brod gdje se Petar Jelić pojavio sa darovima u rukama.

– Posjetili smo klubove Područne lige iz OFS Brod. Radi se o Kolibama, Liješću, Zborištu i Sijekovcu. Imali smo ugodan razgovor s tim ljudima, kao i sa načelnikom Broda Ilijom Jovičićem. Svi smo bili zadovoljni: oni što je oprema stigla, a ja što sam ispunio dato obećanje. Čovjek se mora držati obećanja, tako se traje – rekao je Jelić.

Ilija Jovičić, načelnik Broda, zahvalio se Petru Jeliću i njegovim saradnicima što dele sportsku opremu posebno u godini kada je manje sredstava za egzistiranje sportskih kolektiva.

– U svoje ime i u ime Broda zahvaljujem se Petru Jeliću i njegovim saradnicima na doniranoj sportskoj opremi. Takav gest nije česta pojava na našim prostorima. On se i potome izdvaja. Dobro će doći donacija, u ovoj godini zbog pandemije koronavirusa manje je sredstava i za sportske kolektive. Mislim da i lokalne zajednice trebaju da koriste ovako svjetle primjere i da se češće družimo kroz saradnju i da podržimo slične aktivnosti. Petar Jelić izrasta u ljudsku veličinu prve klase – rekao je Jovičić.

Klubovi područnih i viših liga Modriče, Pelagićeva, Šamca i Broda dobili su što im je namenjeno. Slijede slične donacije na području Grada Doboja i opštine Dervena.

Ravnomjerno svima, od Ozrena do rijeke Save…

Text i FOTO: Slađan JEREMIĆ